Fredag kl. 17 var der kaldt til pressemøde i Sundheds- og Ældreministeriet. Her kom det frem, at flere er indlagt med Corona – heraf er fire indlagt på intensiv.

“Det her pressemøde handler om de umiddelbare konsekvenser for vores sundhedsvæsen. Vi har her til eftermiddag fået bekræftet 801 smittede, 23 indlagt, heraf 4 på intensiv”, fortalte Ministeren.

“Det her er en virus der har vist sig at lægge lande og sundhedssystemer ned. Per dags dato stopper vi den begyndende hamstring på apotekerne. Der er medicin nok til at dække alles behov, men det kræver at man ikke hamstrer. Derfor går vi nu ind og sikrer, at man ikke kan købe mere end 1 pakke håndkøbsmedicin ad gangen”, fortsatte han.

“Tirsdag formiddag gælder det, at vi suspenderer patientrettigheder om udredning og behandling. Det sker, fordi vores forventning er, at man vil få en stor mængde af smittede patienter med brug for sygehuset – og en del af dem får brug for intensiv behandling. Vi skal prioritere, så de svært syge får behandling. Det er vigtigt at forstå. Dem der har de sygdomme der er alvorlige og livstruende kommer til. De planlagte operationer der kan udskydes, der vil regionerne kunne udskyde dem”, lød det fra Sundhedsministeren.

“Det vil betyde gener. Men det er det rigtige og nødvendige at gøre nu. Vi står med en udfordring for Danmark vi ikke kan klare alene med lovgivning. Det kræver en stor indsats fra vores medarbejdere, men også til alle andre. Vi skal stå sammen uden at være tæt på hinanden”, sluttede han.

“I starten af ugen var en stor del af de nye bekræftede tilfælde smittet i udlandet. Nu ser vi en del smittet i Danmark. Mange har været i kontakt med smittede i udlandet, men vi forventer at se flere smittede i Danmark. Der går lidt tid før vi rigtigt kan måle effekten af tiltagene der er lavet”, fortalte Søren Brostrøm.

“Vi har taget betydeligt flere sygehuse i brug. Jeg synes det er fantastisk med den hurtige omstillingsevne i Regionerne. Vi har brugt meget energi på at sikre en borgerrettet kommunikation”, fortsatte Brostrøm.

“Det vi gør som Sundhedsstyrelse er at udstikke de faglige og konkrete rammer for hvordan der skal prioriteres. Der har vi haft en god og hurtig proces med fagfolk fra regionerne”, forklarede han.

Kan dødelighedsprocenten på 0 fastholdes?

“Godt spørgsmål. Det er jeg bange for, ikke kan lade sig gøre. Der er en dødelighed, særligt blandt ældre og syge. Vi vil gøre alt vi kan for at få dem til at overleve, men vi kan desværre nok ikke redde alle”, svarede Søren Brostrøm.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer