Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) besøger mandag Fredericia for at høre mere om den kommende etablering af Fredericia Sundhedshus.

Mandag 14. maj besøger sundhedsminister Ellen Trane Nørby Fredericia. Besøget kommer blot en uge efter, at Fredericia Kommune har fået tildelt næsten 20 millioner kroner til at etablere Fredericia Sundhedshus i det tidligere Fredericia Sygehus.Bevillingen, der har vakt glæde i Fredericia, kommer fra en pulje til læge – og sundhedshuse, som er en del af regeringens arbejde med at sikre et sundhedsvæsen, der er tættere på borgerne, uanset hvor i landet man bor. Regeringen har i første fase uddelt en portion på 200 millioner kroner af i alt 800 millioner kroner, der vil blive uddelt de kommende år til læge- og sundhedshuse over hele landet.

”Det er dejligt, at de næsten 20 millioner kroner til Fredericia Sundhedshus er blevet godt modtaget i Fredericia. Det er meget vigtigt, at sundhedsvæsenet kommer tættere på borgerne, så de får flere og bedre tilbud der, hvor de bor. Jeg glæder mig derfor til at besøge de lokaler, hvor sundhedshuset skal bo og til at hilse på repræsentanter for kommunen, regionen og private og frivillige sundhedsaktører, der kommer til at arbejde her”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.