Fredericia Skakforening havde både det store brædt rullet ud på gågaden, samt borde med klassiske skakspil og ur.

Solen skinnede fra en skyfri himmel og der var godt gang i byens handelsgader. Fredericia AVISEN var på gaden, da den lokale skakforening udfordrede fredericianerne med gågadeskak.

Tim Andersen, som er projektdirektør ved Kanalbyen, havde på sin Facebookprofil udfordret til skakduel for ikke medlemmer af Fredericia Skakklub. Tim er tilflytter og har fundet sig godt tilrette i foreningslivet ved Fredericia Skakklub. De første 10, der kunne slå ham ville få en gratis gammeldags isvaffel med to kugler i hos Coffee Corner på Gammel Havn i præmie.

Skak
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Var der så nogen, der kunne slå Tim Andersen? Det vender vi tilbage til.

Skak
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Da vi ankom foran Sydbank i Gothersgade var der godt gang i skak på det store bræt. Der blev tænkt i solen og de store skakbrikker blev flyttet rundt med taktiske manøvrer. Skak er begyndt at blive brugt på flere folkeskoler, så flere børn kender til skak end tidligere. Børnene der spillede havde også mange meninger om taktikken, når slaget om de hvide og sorte brikker var i gang.

Skak
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Ved bordene var to dueller i gang, Tim Andersen så koncentreret ud. Mon der var et nederlag på vej eller han kunne holde tegnebogen i lommen. Tim Andersen havde udfordret Fredericia AVISEN, men undskyldninger og skader fik os uden om det forventede nederlag. Vi mødte Tim i byen en mandag, og vi skulle selvfølgelig høre om han havde kommet helskinnet igennem hans udfordringer. “Jeg tabte kun en kamp”, så det var en dejlig dag i solen uden at skulle af med for mange is.

Annonce

Hvis du vil vide mere om Fredericia Skakforening, så besøg deres hjemmeside, skak kan spilles i alle aldre og foreningen er for tiden 56 medlemmer.

www.fredericia-skakforening.dk