Siden august har Social- og Sundhedsskolen  Fredericia-Vejle-Horsens (FVH) haft tilbuddet “Åbent Læringscenter”, som går ud på, at de går ind og kompetencervurderer individuelt på personer, som gerne vil starte på eksempelvis SOSU-hjælperuddannelsen eller SOSU-assistentuddannelsen. Den officielle åbning af initiativet, der har vist sig at være succesrigt, fandt sted tirsdag middag.

Margot Skyum og Anne Mette Vind. (Foto: AVISEN)

Midt i hele Covid-19 situationen vidste Social- og Sundhedsskolen, hvordan man skulle markere åbningen tilbage i august, hvor der ikke fandt nogen officiel markering sted. Det skete i stedet i dag klokken 12:00, hvor en udvalgt skare havde taget opstilling i kantinen klokken 12:00, hvor afdelingsleder på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia, Margot Skyum, bød velkommen og overlod ordet til direktør for skolen, Anne Mette Vind, der efter endt tale klippede snoren.

»Vi ville have inviteret samarbejdspartnere og hele skolen, men vi har en situation med corona, så det bliver på den her måde. Det med slet ikke at fejre det ville være ærgerligt, da vi skal fejre succeser,« sagde Anne Mette Vind og fortsatte:

»Det er en indgang til SOSU og en ny begyndelse for skolen ,da det kræver noget særligt at have et Åbent Læringscenter, og det er en begyndelse til at få flere velfærdsmedarbejdere til fremtiden. Det er med til at løfte skolens vision, og derfor er jeg stolt over at stå her i dag. Det hele startede sidste efterår, da vi kiggede på behovet med flere til fremtiden, og så et behov hos elever, der ikke passer ind i det ordinære forløb. Det betyder, at EUV-elever og dem, der skal have en afkortning, passer ind i vores Åbent Læringscenter, og derfor giver det god mening. Vi startede i august, og nu er vi i november, og jeg synes allerede, at det er en succes. En ting er, at vi markerer indvielsen, men jeg synes også det er en succes,« forklarede Anne Mette Vind.

Efter talerne var der et let traktement. (Foto: AVISEN)

Efterfølgende var der mulighed for at få en rundvisning i det åbne læringscenter, hvor der er lavet inspirerende miljøer til tiltaget. Der var tænkt på det hele, og meget passende sad en elev netop og arbejdede i, hvad der skulle være et område, hvor man ikke vil forstyrres, og derfor gik rundvisningen hurtigt videre og sluttede i klasselokalet. 

Det sluttede af med, at der i klasselokalet blev fortalt specifikt om den nuværende klasse, hvor eleverne er startet på forskellige tidspunkter i forhold til deres forløb og der derfor løbende kommer nye elever ind i klassen, og så slutter de af med at gå til eksamen på samme tid.

Se her en video om Åbent Læringscenter:

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer