Fredericia Håndboldklub præsenterede i foråret et storstilet projekt på klubbens U17-hold med Lars Frederiksen som cheftræner. Projektet har fået succes fra start, da holdet har gjort rent bord i alle kampe, og for nylig har fået udtaget to spillere til landsholdet og derudover er tre spillere udtaget til en talentsamling.

En mandag aften i thansen ARENA forud for et træningspas mødtes Fredericia AVISEN med de unge knægte. Jonas Raundahl (stregspiller) og Jonas Kruse (playmaker), der var syg og derfor ikke til stede, skal begge med U17-landsholdet til en turnering i Ungarn til januar, og i løbet af efteråret har Kruse også fået sin ilddåb i Primo Tours Ligaen for FHK.

Udover de to landsholdsaktuelle spillere er der udtaget tre spillere til en talentsamling i december. Det drejer sig om Lukas Karlskov Hansen (venstre fløj), August Friden (venstre fløj) og Nikolaj Petersen (højre back).

Vi satte os ind i klublokalet, hvor de unge knægte fortalte om hvordan det er, at der er blevet set deres vej.

“Det er fedt, og det er en ære at komme ud og repræsentere Danmark. Vi (Kruse og Raundahl, red.) var i Frankrig i sommer, og så har vi også haft en til landsholdssamling i løbet af efteråret,” siger Jonas Raundal.

For både Raundal og Kruses vedkommende ligger der en gulerod i baghovedet, når de møder ind i landsholdslejren. Med en EM-slutrunde i Slovenien til sommer, så er det noget, der kæmpes om at komme med til.

“Jeg tror det bliver spændende at komme af sted. Det bliver fedt at se hvad vi kan i forhold til de andre nationer, som ikke er nogen man møder til dagligt. Og så kan man ikke undgå at have i baghovedet, at man spiller for at komme med til EM,” fortæller Raundahl.

For Lukas, August og Nikolaj står den på talentsamling, og det er også noget de ser frem til.

“Det er et fedt træningsmiljø, og der er altid konkurrence der. Så man bliver virkelig matchet på et højt niveau,” siger August, mens de andre sidder og nikker.

Professionelt setup

I maj begyndte træningen med det nye U17-projekt i FHK. Der kom nye spillere til, og nye rutiner skal bygges ind, men rent turneringsmæssigt har holdet vundet alle kampe indtil videre.

“Vi har svinget lidt i præstationerne. Individuelt er vi dygtige spillere alle sammen, men vi skal lige have lært hinanden helt at kende på og udenfor banen,” siger Raundahl.

Hvordan er selve projektet?

“Det virker meget professionelt. Hele det setup vi har med haltræningen og styrketræningen virker godt. Vi har nogle rigtig gode faciliteter og dygtige trænere,” siger Nikolaj.

Indtil videre har U17-holdet gjort rent bord i 1. division, som de med en kamp tilbage forlængst er sikker på at vinde, men hvor langt rækker holdets niveau?

“Vi er gode i forhold til årgangen, og målet er også vi skal til DM, men der er andre gode hold som Mors, Aalborg og GOG,” fortæller Lukas.

Projektet bærer frugt to steder

Inde i hallen sad Lars Frederiksen, og inden træningen gik igang fik vi os en snak med ham om, hvordan det er, at det kører godt for hans mandskab.

“Det her er et virkelig professionelt setup, som der er stablet på benene for den her aldersgruppe. Man kan virkelig se, at klubben vil det og det er fedt og det bærer allerede nu frugt to steder. Det ene er på resultaterne, hvor det på godt dansk har sparket røv, da vi ikke har sat et eneste point til, og det andet er, at når vi kan udklække spillere til at være blandt de bedste i Danmark, så er det et tegn på, at projektet virker,” siger Lars og fortsætter:

“Det er vigtigt, at når man starte et eliteprojekt som det her, at man kan se udbyttet. Det smitter af på de øvrige spillere på holdet, da det er med til at udvikle dem, men også på hele ungdomsmiljøet i klubben, der kan se, at man udvikler landsholdsspillere. Samtidig er det med til at gøre barrieren fra ungdomshåndbold til seniorhåndbold mindre, da man så matches på et et endnu højere niveau.”

Talenttræningen finder sted fra d. 19.-22. december i Fredericia, og landsholdssamlingen finder sted d. 4.-11. januar, og kulminerer med en firenationersturnering, hvor modstanderne er de ungarske værter, Polen og Slovenien.

http://www.enggaard.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer