Forside FHK Succesen er ikke kun på spillersiden – FHK skaber også fremtidens dommere

Succesen er ikke kun på spillersiden – FHK skaber også fremtidens dommere

DEL
Foto: Jonas Primdahl

Fredericia Håndboldklub har en ambitiøs 2020 plan når det kommer til talentudvikling. I ungdomsafdelingen har man tilføjet endnu en plan – man vil selv være med til at skabe fremtidens dommere.

Fredericia Håndboldklub vokser i medlemmer, og det voksende antal medlemmer har givet stof til eftertanke i den lokale håndboldklub. 

“Den store fremgang i spillere har gjort, at vi har haft mange flere hold tilmeldt i turneringen – og det er netop her vi har oplevet udfordringen med dommermangel”, fortæller Koordinator for Børne- og Ungdomsudvalget i Fredericia Håndboldklub, Dorthe Runge.

“Vi os ned og så hinanden i øjnene. Vi kan ikke brokke os, hvis ikke vi selv gør en indsats for at hjælpe dommerklubben med at finde nye dommere. Derfor har vi de seneste år arrangeret et regelkursus i Fredericia Håndboldklub, hvor alle ungdomstrænere og en lang række spillere har været med”, siger Nicolai Lyngaa, sportslig ansvarlig i ungdomsafdelingen.

Indsats har givet pote

De seneste to år har Fredericia Håndboldklub i samarbejde med Martin Gjeding fra Jydsk Håndbold Forbund Kreds 8 arrangeret regelkurser for klubbens trænere og spillere.

Netop Martin Gjeding er for mange unge dommere et stort forbillede – sammen med hans makker Mads Hansen blev de kåret som verdens bedste dommerpar i 2017.

Men de to kurser har givet pote for Fredericia Håndboldklub – og for Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub. I dommerklubben har man efter de to regelkurser i Fredericia Håndboldklub oplevet en stor fremgang i dommere.

Faktisk er hele ni af de unge dommere i den lokale dommerklub udspringere af de to regelkurser der har været i Fredericia Håndboldklub. Det glæder Børne- og Ungdomsudvalget i FHK, der roser de unge mennesker for deres engagement.

“Den succes vi i Fredericia Håndboldklub har haft med vores regelkurser har været kæmpe stor. Som klub er vi meget stolte af, at vi kan gøre en indsats for at komme dommermanglen til livs – og så er vi selvfølgelig meget stolte af de unge FHK’ere der, weekend efter weekend, ikke kun trækker i den røde FHK-trøje, men også trækker i dommertrøjen”, fortæller Nicolai Lyngaa.

Næste års regelkursus er i støbeskeen

Fredericia Håndboldklub stopper ikke her – de har tænkt sig at fortsætte med at skabe fremtidens håndbolddommere.

“Bare fordi vi har haft succes, betyder det ikke at vi skal stoppe indsatsen. Vi har tænkt os at fortsætte med at have et årligt regelkursus, for vi skal fortsætte med at skabe fremtidens dommere”, siger Dorthe Runge inden hun slutter:

“Vi er allerede så småt gået i gang med at gøre klar til næste år, hvor vi endnu engang vil afholde et regelkursus. Det er en god måde for os som klub at bidrage på, samtidig med at alle vores trænere er opdateret på de nyeste regler”.

skal køre indtil 6.december
Annonce