Fredericia AVISEN er at finde til alle FC Fredericias hjemme- og udekampe og denne tur til Roskilde blev dagen, hvor fæstningsbyens stolthed blev nummer 1 i NordicBet Ligaen.

Jeg skulle alene af sted til kampen på Roskilde Idrætspark, hvor det ultimative pres lå på FC Fredericia, da Vejle slog Viborg og Kolding tabte. Det havde banet vejen for førstepladsen i syvende spillerunde, hvis FC Fredericia kunne hive en sejr hjem over domkirkebyen.

Turen mod djævleøen starter tidligt i Fredericia med overvejelser, om det bliver godt eller dårligt vejr. Jeg tager af sted i lange bukser og korte ærmer. Jeg havde annonceret og spurgt, om der ville nogen med i bilen, men tager turen solo. Da jeg når Nyborg, kører jeg næsten i konvoj med fanbussen, der tæller glade Red Pride-supportere.

Red Pride leverede en fantastisk opbakning hele kampen igennem. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg ankommer til Roskilde cirka en time før startfløjt og skulle ind via min presseakkreditering. Det gav dog lidt startproblemer. Fredericia AVISEN er et ungt, pulserende og folkeligt medie, hvor en uddannelse i Aarhus eller det at kunne skrive på papirblok ikke er det altoverskyggende ansættelseskrav.

Men jeg har ikke noget pressekort. I Roskilde betød det til at starte med, at selvom jeg var akkrediteret som fotograf, kan jeg ikke få udleveret den velkendte NordicBet Liga fotovest. Det løser sig da, jeg kommer ind på stadion og en fra Roskildes ledelse giver den rette tilladelse til at fæstningsbyens mest læste medie kan tage billeder.

Jeg gør min computer klar i presserummet, rummet er ikke indrettet helt optimalt, men hjælpsomheden, venligheden og forplejningen er til gengæld helt i top.

Billedet er taget fra pressepladserne. FC Roskilde mod FC Fredericia. 1. september 2019. Foto: Thomas

Kampen er tæt på kampstart. Ved indgangen nævnte de, at FC Fredericia havde ballademagere som fans og de ville være ekstra opmærksomme på dem. Men allerede inden kampen er Red Pride på plads, og rygtet må komme til skamme. Vores fans er klar, og udraderer alt anden fanaktivitet med sange, dans, hopperi og ingen hadske tilråb.

Der varmes op tæt på kampstart, Holvad ved endnu ikke hvilken rolle han får i kampen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Selvom man ikke er en del af spillet på banen, så er der altid noget specielt ved at kampen fløjtes i gang. Hvor skal man placerer sig? Hvilket holds mål skal man vælge? Det er sjældent, at min intuition fejler, men det skulle den gøre i dag.

På papiret var Roskilde et meget dårligere mandskab end Fredericia, men det havde hjemmebanefordel. Nærmest som et chok kom de foran.

Vi ender med at skulle frem til slutningen af anden halvleg, før min placering giver pote. Holvad fældes i feltet og dommeren peger på pletten. Holvad sparker den sikkert i nettet, Red Pride går amok, jeg står meget tæt på målet. Sportsredaktør Patrick Viborg har lært mig, at man ikke må juble, når man er akkrediteret som presse, jeg klemmer rundt om kameraet i stedet for at juble højlydt.

Holvad sender den sikkert i nettet på straffespark.. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

I pausen bliver jeg antastet af en ældre herre fra Roskilde, han vil se mit kamera. “Det indeholder beviser på, at der ikke var straffespark”, siger han vredt. Jeg har dog ikke billedet af tacklingen, men uden at have dommerbevis kunne jeg godt afvise påstanden.

Igen er det Holvad, der er fokus på, med et spark falder bolden ned til Kirkegaard, der scorer mål.

Kampen bliver en lang, hård og nervepirrende fight til sidst, som FC Fredericia vinder. Herefter venter der mere arbejde for mig.

Det er nogle vigtige sekunder som fotograf, hvem skal jeg interviewe på film, hvordan er stemningen, hvad er de rigtige spørgsmål.

Jonas Dal jubler med Red Pride

Der er udviklet et fantastisk forhold mellem Fredericias Cheftræner Jonas Dal og Red Pride, efter holdet har lavet deres “sit down” med Red Pride, hyldes Dal en sidste gang. Det ser godt ud – og viser et stærkt sammenhold.

Jonas Dal er altid veltalende og har god tid til pressen, jeg vælger at tale med ham og Anders Holvad. I anledningen af, at vi er på førstepladsen taler vi også med Direktør Stig Pedersen.

Efterfølgende skal der koordineres med baglandet på kontoret i Fredericia, der kommer både et kampreferat, tre film, optakten havde vi kørt. Selvom der er langt til Roskilde, så er vi glade for at priorite byens fodboldhold.

Hjemturen krævede en stor togo kop.

Inden returrejsen til Fredericia bliver der givet lidt hænder til nogle af spillerne og lederne, og jeg takker Roskilde for en god behandling.

Da jeg kørte over Storebælt, var jeg næsten synkron med fanklubbens bus, det samme er tilfældet, da jeg skal have en velfortjent burger i Nyborg. Bussen er fra Vejle Turistfart og skulle nogen være i tvivl om hadet til Vejle skulle være for stort, så er der flere i bussen med “Alle Hader Vejle” T-shirts uden problemer.

Det har været en fed dag i Roskilde, trods lidt byger, tænk engang, at vi er helt i front af NordicBet Ligaen. Hvis DBU sagde: lås teksten lige nu, så ville Fredericia AVISENs Min Brors profeti gå i opfyldelse og blive til virkelighed, hvorfor vi skulle til at udbygge vores stadion.

Aftenen slutter helt perfekt foran skærmen, efter at have set Superliga-resultaterne fortæller de på skærmen, at FC Fredericia ligger nummer 1. Uanset, hvordan det ser ud, når turneringen er forbi, så er vi udover at være nummer 1, kongerne af Trekantområdet.

https://www.facebook.com/menyfredericia/