Kolding Kommune og de videregående uddannelser gentager sidste års succes og starter studieåret med et brag af en koncertevent. Med navne som Scarlet Pleasure, Carpark North og Suspekt på programmet bliver der nok at både se på og lytte til, når StudieRock 2015 går i luften i Kolding. Det sker fredag den 4. september, det er gratis og alle er velkomne.

”Kolding er en attraktiv studieby, og det vil vi med StudieRock gerne vise de studerende. Samtidig får vi sparket studieåret i gang med manér,” siger Campusleder fra Syddansk Universitet i Kolding, Per Krogh Hansen om baggrunden for den stort anlagte koncert-event.

Når drengene i Scarlet Plessure, Carpark North og Suspekt lukker op for mikrofonerne, så sker det midt i et campusområde i rivende udvikling. Sidste år stod det nye universitet færdigt, og inden længe sætter IBA- Erhversakademi Kolding spaden i jorden i området mellem Buen og Sdr. Havnegade. I efteråret 2015 kan de første studerende flytte ind i Campus Living Kolding i Åparken, og i de kommende år bliver yderligere 182 ungdomsboliger opført.

”I sidste ende håber vi selvfølgelig, at StudieRock kan være med til at få flere studerende til at bosætte sig i Kolding Kommune,” siger borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen.

Det er Syddansk Universitet og Kolding Kommune som står bag StudieRock 2015 i samarbejde med Designskolen Kolding, UC-Syddanmark, IBA – Erhvervsakademi Kolding og Erhversvgruppen Kolding, mens Musik Kolding står for den praktiske afvikling af koncerten.

Lokal opbakning

StudieRock 2015 støttes med en underskudsgaranti fra Kolding Kommunes Kulturpulje. Foruden bidrag fra partnergruppen, støttes StudieRock 2015 af en række pengeinstitutter – Nybolig Erhverv, Danske Bank, Nykredit og Middelfart Sparekasse. Også DN Enterprise støtter arrangementet.

”Det er meget positivt at opleve den lokale opbakning, der er til arrangementet, og som er med til at sikre, at vi kan give de studerende og koldinggenserne en gratis musikoplevelse af den her kaliber, ” siger borgmester Jørn Pedersen.

Kom og vær med

StudieRock er målrettet studerende, men arrangørerne understreger, at alle borgere er velkomne til at komme forbi og være med til at fejre Kolding som studieby.

Den gratis koncertoplevelse StudieRock blev holdt for første gang i 2014, hvor arrangementet var en stor succes. Mere end 8.000 lagde vejen forbi i det gode vejr, hvor de trykkede den af til blandt andet Wafande, Magtens Korridorer og Duné.

”Vi håber, at mindst lige så mange studerende og lokale vil tage del i festen i år og være med til at gøre StudieRock til en begivenhed, som alle snakker om”, lyder det fra borgmester Jørn Pedersen.

Dagens program

17:00 – Velkomst

17:05 – Lokale bands

18:30 – Scarlet Pleasure

20:15 – Carpark North

22:15 – Suspekt

23:30 – Pladsen lukker

Det vil være muligt at købe mad, øl og vand på pladsen.