Danmark var i knæ mod Østrig, men frem fra mørket dukkede Jens Stryger op efter ikke at have spillet en eneste fodboldkamp i kalenderåret 2022. Med et dommedagshug sikrede han danskerne en sejr på 2-1, og dermed er Kasper Hjulmands tropper nummer et i UEFA Nations League-gruppen.

Danmark skulle forsøge at følge op på sejren fra kampen mod Frankrig, der kom i hus efter et flot comeback med Andreas Cornelius i spidsen, men trods de to mål, var Cornelius ikke at finde i startopstillingen. Det var til gengæld blandt andet Pierre-Emilie Højbjerg, der igen spillede en stor landskamp og var blandt Danmarks bedste.

Inden det kom så vidt skulle der gang i stadionlyset i Wien, da strømmen var gået. Det betød, at kampstart blev udsat fra klokken 20:45 og at kampen først kom i gang klokken 22:15. Opvarmningen skulle derfor genoptages, da der omsider var kommet gang i strømmen på stadion.

Danskerne sad på spillet i første halvleg uden at være altdominerende, men efter 28 minutter slog danskerne til. Højbjerg spillede bolden til Rasmus Nissen, der via en østrigsk afretning, fik spillet den retur til midtbanespilleren, der med et skud i feltet fik bragt danskerne i front med 1-0.

Fem minutter senere skulle den danske føring være fordoblet. Yussuf Poulsen blev spillet fri i dybden, men trods en friløber mod det østrigske mål, fik Leipzig-spilleren ikke bolden i kassen, og derfor var stillingen ved pausen stadig 1-0.

I anden halvleg ændrede kampbilledet sig. Det skete især i lyset af, at østrigerne foretog en tredobbelt indskiftning. Ind kom Marcel Sabitzer, Michael Gregoritsch og Marko Arnautovic, hvor især sidstnævnte gjorde ondt på det danske forsvar. Østrigerne var flere gange lige ved og næsten, og ramte træværket flere gange.

Efter en skidt indledning på anden halvleg reagerede Hjulmand ved at skifte Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen og Andreas Cornelius på banen. Skov Olsen fik kort tid efter indhoppet muligheden for at bringe danskerne i front, da han tog et løb i dybden, hvor han snød den østrigske offsidefælde. Danskerens vinkel til afslutningen blev dog for spids, og sparket på mål røg derfor forbi. 

I stedet lykkedes det Østrig at få udlignet til med lidt over 20 minutter tilbage af opgøret. Det skete, da Joachim Andersen spillede bolden tilbage til Kasper Schmeichel i en presset situation, og i stedet for at sparke bolden langt væk, forsøgte Schmeichel sig med en kort aflevering, men en fremadstormende Arnautovic fik ramt bolden , og det gjorde, at Xavier Schalger i fri position kunne udligne til 1-1.

Danskerne bed efterfølgende fra sig igen. Christian Eriksen tog taktstokken for Danmark, og med et langskud var han ved at bringe de 800 danske fans på stadion i ekstase, men det nærgående forsøg ramte stolpen. Stolpen ramte også Arnautovic kort tid efter, og dermed slap danskerne med skrækken.

Til gengæld slukkede Jens Stryger Larsen lyset for Østrig med små ti minutter tilbage af opgøret. Fra sin position på venstre back trak han ind i banen, og med et følt spark scorede han til slutresultatet 2-1.

Næste gang Danmark skal i aktion er på fredag, hvor modstanderen er Kroatien i Parken.