Kort før klokken 11.00 gik strømmen flere steder i Fredericia. Det sendte alt fra dankort-automater til trafiklys offline. Også hos Shell Raffinaderiet i Fredericia fik strømnedbruddet konsekvenser.

Lidt over 11 sendte læsere billeder til AVISEN af den store røgsky og flamme fra Shell i Fredericia. Der er dog kontrol over situationen. Det fortæller Pressechef Torben Sørensen fra A/S Dansk Shell.

Synlig røg over Fredericia (Foto: Fredericia AVISEN)

“Der er desværre sket en fejl på el-nettet i Fredericia, som betyder, at raffinaderiets sikkerhedsmæssige procedure er gået igang, hvorfor der transportes til anlægget. Vi er i gang med at genstarte anlægget. Vi kører på Ø-drift til el-nettet kører igen. Vi forventer, at det vil være et par timer endnu,” siger Pressechefen.

Strømafbrydelse var åsag til nødprocedure Synlig røg over Fredericia (Foto: Fredericia AVISEN)

Se også live fra Shell

Shell i Fredericia (Foto: Fredericia AVISEN)
Røgen kunne ses over store afstande (Foto: Fredericia AVISEN)
Følg
Notikation om
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Martin T. K. Kristiansen
Martin T. K. Kristiansen
5 måneder siden

Endnu en god “undskyldning” for belejligt at afbrænde giftig røg. Er der overhovedet nogen der ved hvilke stoffer der er i den sorte røg.

Kim Larsen
Kim Larsen
5 måneder siden

Sikke dog en dårlig og plat kommentare. Min søn der kører kranbil ved BMS, arbejdede faktisk lige ved siden af hvor det gik galt. Det har intet med afbrænding af giftig røg at gøre. Jeg er glad for at min søn og andre ikke ikke er kommet til skade. Så lav du lidt research inden du lukker sådan en gang lort ud.

Martin
Martin
5 måneder siden
Svar til  Kim Larsen

Dit nedladende og fordummende svar giver vist ikke meget mening. Ud over din manglende viden og indsigt i processer og kemikalier ikke er sundt. At der holder en kranbil ved siden af giver vel ingen mening for nogle udover dig selv. At din søn arbejder ved siden af gør vel ikke, at det er sundt for andre at være i vindretningen i de mange timer det står på..OG røgen slår ikke ned i umiddelbart nærhed da der er miljøkrav til højden på sådan en skorstenstype. Sådan et udslip foregår flere gange om året i Fredericia OGSÅ uden at der er strømsvigt. Måske kunne det tænkes at kommunen har tilkendegivet, at det er helt OK at lukke lort ud over kommunen inkl dit + at der er nedfald af svovl og meget fin aske i køkkenhaver og landskab.
Et godt råd kunne være, at der opstilles en transformer til værket ved et evt. nedbrud da det er en risiko virksomhed A..OG at der blev installeret en kulfilter så forurening kunne undgås. Det udslip man ser her er noget man bruger Offshore i nordsøen..

Andreas N
Andreas N
5 måneder siden
Svar til  Martin

Der er et par ting du misser.
En ekstra transformer hjælper ikke det fjerneste, når nu det er strømnettet der er nede. De kobler så hurtigt de kan over på deres egen nødforsyning, men det tager lidt tid.
Forbrændingen fra flaren er for at sikre mod rørsprænginger og andre katastrofale hændelser, og er selvsagt ikke ønsket fra Shell, da det er penge direkte op i luften.
ift. at sætte filter på, før flammen, er det ikke lovligt. Det er et nødsystem, så der må ikke være mulighed for tilstoppelser/nedlukning af rør til flaren.

Der er helt sikkert nogle sundhedsfarlige komponenter i den røg du ser fra flammen (det er f.eks. ikke en ren forbrænding siden det er sort røg), men det er nu engang konskekvensen ved at have et raffernaderi i byen.

ift. aske skal du ikke forvente alverden. det er gas og olieprodukter de brænder af, og det efterlader ikke aske.

Anonnym
Anonnym
5 måneder siden

Transformeren hjælper nok ikke meget.
Forsat god dag

Hans Thomassen
Hans Thomassen
5 måneder siden

Det er helt ufatteligt, at kommunen år efter år bare accepterer, den forurening fra Shell.
Det er altså ikke med til at fremme byens image.
Men Shell har en eller anden forklaring og så accepter man denne.
Nej se at få løst det sammen med lugtgener.
Og forureningen på strande er man 7 år om at løse.
Og hvad mon der genner sig ved siloerne på Skanseodden???

Hans Thomassen
Hans Thomassen
2 måneder siden
Svar til  Hans Thomassen

Svarene må blæse i røgen.
Shell har ingen forklaring????