Danskerne vil hellere undvære snaps og svigermor end streaming og internet i påskeferien. Det viser en ny undersøgelse som YouGov har gennemført for Viaplay. Påskens helligdage er samtidig højsæson for streaming af film og tv – især blandt de unge, som vil streame mere end de vil se traditionelt flow-tv.

Påsken står for døren, og for mange danskere betyder det påskefrokost, gækkebreve og hygge med familien i form af gåture, brætspil eller gode film på tv-skærmen. Men hvad sætter vi danskere mest pris på i påsken, og hvad vil vi nødigst undvære?

Det har Viaplay spurgt 1008 danskere om i en ny YouGov-undersøgelse, og svaret er, at mange nødigt vil gå igennem en påske uden elektronisk underholdning.

To ud af fem (39 pct.) svarer, at de nødigt vil undvære at kunne gå på internettet i påsken, og 16 pct. vil ikke undvære muligheden for at streame film og serier. Blandt de unge mellem 18 og 34 år er tallet endnu højere, hvor knap hver tredje (30 pct.) nødigt vil undvære muligheden for at streame film og tv.

Kan godt undvære gækkebreve og svigermor
Til gengæld er vi mere ligeglade med flere af de klassiske påsketraditioner. Kun 6 pct. vil nødigt undvære gækkebreve, mens lidt flere – 12 pct. – vil være kede af at undvære snapsen.

Og selvom det er familietid, som flest danskere sætter pris på, så er der grænser for vores familiekærlighed. Kun 3 pct. af os vil nemlig være kede af at undvære svigermor i påskeferien.

“Undersøgelsen bekræfter, at påske for mange er lig med tid med familien. Men den viser også, at det at gå på nettet eller streame en god film er blevet en helt naturlig del af familiehyggen i ferien, og noget vi helst ikke vil undvære. Især ikke de unge,” siger Lotus Hedebroe, PR Manager i Viaplay.

Vi vil streame endnu mere i påsken
Faktisk er påsken højsæson for streaming. I undersøgelsen svarer knap hver femte (18 pct.), at de vil streame mere end de plejer i påsken. Blandt de unge mellem 18-34 år vil hver tredje (31 pct.) streame mere end normalt i helligdagene.

Streaming har også overhalet traditionelt flow-tv hos de unge. Hele 57 pct. af de unge svarer, at de vil streame film, serier og tv i påsken, mens blot 26 pct. vil se traditionelt flow-tv.

“Ferie og helligdage har altid været en god lejlighed til at se en god film eller tv-serie. Men hvor det tidligere var de traditionelle tv-stationer, der bestemte, hvad vi skulle se, så bestemmer vi det selv i dag, når vi streamer. Det er en stigende tendens, som særligt de unge har taget til sig,“ siger Lotus Hedebroe, der også kommer med et bud på påskensstreaming-hits:

”Mange vælger faktisk at ’binge-watche’ ældre serier som Greys Hvide Verden og Venner, som vi har alle sæsoner af. Men også nye eksklusive serier og film som Empire, Underground og børnefilmen Inderst Inde står højt på listen over, hvad der bliver streamet mest,” siger hun.

Viaplay koster 89 kr. om måneden og giver adgang til nye film og populære serier fra USA og Danmark samt masser indhold til børn.