Forside Erhverv Strategi for Udsathed i høring – Strategi skal være med til at...

Strategi for Udsathed i høring – Strategi skal være med til at mindske udsathed i Fredericia

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Der skal være plads til alle i Fredericia, og der skal være mulighed for, at alle kan leve et godt og trygt liv. Det er det, som Strategi for Udsathed tager udgangspunkt i. Social- og Beskæftigelsesudvalget og Udsatterådet tog sammen initiativ til at starte arbejdet med strategien i juni sidste år, og de sidste syv måneder har over 100 borgere, virksomheder, foreninger, frivillige, organisationer, politikere, og kommunale medarbejdere i samarbejde skabt Strategi for Udsathed.

Deres arbejde er blandt andet blevet til et høringshæfte, hvor man blandt andet kan læse om, hvad strategien går ud på, hvordan den opstod, om ambassadører, handlingsnetværk og meget mere.

Derudover har Social- og Beskæftigelsesudvalget ønsket, at der blev udarbejdet en udviklingsplan for Strategi for Udsathed frem mod 2020.

”Udviklingsplanen er den aftale, der skal sikre, at Strategi for Udsathed når målet om at forebygge og mindske udsathed i Fredericia. For at få flest mulige input til strategien og udviklingsplanen har vi besluttet at sende strategien og udviklingsplanen i høring”, fortæller udvalgsformand Peder Tind.  

Udviklingsplanen skal fungere som et værktøj, der er retningsgivende for en ambitiøs vision om at mindske udsathed i Fredericia. Planen indeholder udviklingsprincipper, indsatsområder, tiltag, succeskriterier og pejlemærker, og den er lavet med afsæt i arbejdet med strategien og input fra ambassadører.

Arbejdet med strategien har allerede sikret over 70 ambassadører i Strategi for Udsathed. Derudover er startet fire handlingsnetværk:

  • Handlingsnetværk for hjemløse vinteren 2018/2019
  • Handlingsnetværk for et uformelt mødested
  • Handlingsnetværk for Socialt Frikort
  • Handlingsnetværk for Fredericia Fælles

Strategien for udsathed og udviklingsplanen er derfor i høring fra den 5. februar til den 5. marts 2019. Social- og Beskæftigelsesudvalget skal selv godkende strategien for Udsathed den 25. marts, hvorefter de sender strategien til endelig godkendelse i byrådet den 29. april.

Du kan se høringsmaterialet på fredericia.dk under Nyheder og Høringer og afgørelser. Her kan du også se, hvordan du afgiver dit høringssvar.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/75792
Køb billet her
DEL