Spotlight kan fejre sit 10 års jubilæum med en solid økonomisk opbakning fra Statens Kunstfond. Beløbet bidrager til, at Vejle Kommunes daginstitutioner og skoler kan få et kreativt udbytte af et professionelt kunstnerbesøg. Det udvider den unikke platform, hvor børn og unge både skaber og udvikler kunst og kultur.

Danmarks største kulturfestival for, med og af børn og unge har fået tildelt 300.000 kr. fra Statens Kunstfond, og kan derfor udvide rammerne for form og indhold til årets festival og jubilæumsfest.

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv, er glad og stolt over, at Statens Kunstfond anerkender vigtigheden af Danmarks største kulturfestival for børn og unge: ”Spotlight er i de sidste 9 år vokset til at være en markant brik på det børnekulturelle landkort i Vejle Kommune, og potentialet er stort”, siger han og tilføjer: ”Festivalen kan bære meget mere. Jeg synes, at det er en festival, der fortjener at blive kendt i hele landet, og det må være et af vores mål i de kommende år.”

Den store opbakning til Spotlight kan også mærkes blandt lærere og skolebørn.

”Spotlight har til formål at udfordre fantasi og kreativitet og skabe nye oplevelser for alle børn og unge i Vejle Kommune, uanset hvem man er, eller hvor man kommer fra. Vores kunstnerudbud har en kreativ vinkel, der matcher et bredt udvalg af skolefag og skaber anderledes rammer for leg og læring.” siger Spotlights kreative leder, Søren Raffnsøe.

Spotlight søger pilotsamarbejde med udskolingsklasser eller –teams Spotlight oplever en stor interesse og engagement fra samarbejdet med skoleklasser fra indskolingen og mellemtrin, og ønsker at øge kontakten til de ældre elever. Derfor søger Spotlight tre pilotklasser eller teams hos udskolingen til at gøre festivalen endnu bedre. En af de tre klasser eller teams vil blive en del af teaterprojektet ”Kunstnerisk Hjertestarter med lys i pæren”. Det samlede mål er at styrke samarbejdet med alle aldersgrupper i skolen, så vi i fællesskab kan videndele og videreudvikle Spotlight.

Sæt kryds i kalenderen i uge 38
I 2016 får Spotlightfestivalen endnu bedre vilkår, så hver by har sin helt egen dag, og selv den største Spotlight-fanatiker kan være med på alle festivalens fem locations og nå hele vejen rundt:

Mandag 19/9: Give, HUSET
Tirsdag 20/9: Børkop, MarKant
Onsdag 21/9: Jelling, UCL og Jelling Friskole
Torsdag 22/9: Egtved, Roberthus
Fredag 23/9 : Vejle, Mariaparken

Temaet ”Hjerte & Hjerne” undersøger koblingen mellem det faglige og kunstneriske på Spotlightfestivalen 2016.

Besøg Spotlights hjemmeside:www.spotlight.vejle.dk