I Fredericia Kommune er der mellem onsdag og torsdag i indeværende uge begået hærværk mod hele 19 biler. I flere tilfælde er ruder knust og smadret med græskar, dæk skåret op og biler ridset med ukendt genstand. Politiet mistænker at samme gerningsmand står bag hændelserne.

Vicepolitikommisær Finn Ellesgaard Nielsen kunne denne morgen fortælle om hele 19 hærværkshændelser fra Fredericia. Der er umiddelbart tale om seriehærværk, da sagerne ligner hinanden. Derfor beder politiet om hjælp til at finde gerningsmanden bag de mange hærværk.

– Det er svært at fastslå et præcist gerningstidpunkt, men vi har dog et enkelt tilfælde, hvor anmelder har hørt noget omkring sin bil torsdag morgen 05.00. Men vi kan ikke fastslå det med sikkerhed, så hærværket må formodes at være begået mellem onsdag eftermiddag og torsdag morgen, hvor anmelderne opdager hærværket, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

På Damsbovej i Erritsø er et græskar blevet brugt til at knuse en bilrude. På Johannes Jensens Allé er et fordæk og bagdæk punkteret med en skarp genstand. Det samme gør sig gældende på Zartmannsvej, hvor der er stukket hul i tre dæk. På Nørrebrogade er en personbil blevet udsat for noget lignende på for- og bagdæk. På Fridtjof Nansens Allé er en forrude knust to steder og her er der fundet kerner fra et græskar. På Treldevej er fire dæk skåret op på en bil, der stod på parkeringspladsen ved Aldi, og ikke langt derfra, også på Treldevej, er en bil blevet ridset fra forskærm i føresiden og til bagskærm, hvor det ligner, at gerningsmanden er gået frem og tilbage.

På Smalagervej har en varebil fået skåret for- og bagdæk op med en skarp genstand. På Thulesvej er en personbils rude knust med et græskar, og venstre fordæk skåret op. På Hertavej er begge dæk på en bil punkteret med en kniv eller lignende. På Ydunsvej fire dæk på en bil. I Prinsessegade er der fra vejsiden blevet ridset flere biler med ukendt genstand fra baglygte til kofanger. Imens der på Nymarksvej er knust endnu en rude, hvor man har fundet et smadret græskar tæt ved og endelig er der skåret dæk op på en bil på Søndermarksvej.

– Det giver alt i alt 19 forhold, og vi efterforsker sagen – og hører meget gerne, hvis nogen har set noget, slutter Finn Ellesgaard Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

Her på AVISEN bringer vi dagligt nyheder fra Sydøstjyllands Politi. Du kan følge med på AVISEN for de nyeste kriminalhistorier. Alle oplysninger bragt i denne artikel er oplyst af Sydøstjyllands Politi ved den daglige pressebriefing.