På onsdag den 17. juni slipper 17 SFO’er og over 600 børn fantasien løs og drager fra Koldings SFO’er til Houens Odde ved aktivitetscenteret, som i dagens anledning hedder Niraham. Rollespillet kommer til at foregå fra klokken 09.30 – 15.30. Det er kommunens SFO’er, der står bag arrangementet

I den fantastiske verden Niraham er de forskellige SFO’er inddelt i lande. Her skal de deltagende børn, der er fra 0. til 3. klassetrin, lære om strategi og at handle på kryds og tværs af alder og baggrund samt udkæmpe heroiske kampe om ære og udødeliggørelse.

De seneste måneder er brugt på forberedelse til den store dag; blandt andet er der blevet lavet kostumer og våben, og der har været intens kamptræning for krigerne.

For krigen nærmer sig, og landene former alliancer og forbereder sig på at mødes i kamp. Nogen vil angribe og indtage vinterskoven, og andre vil forsvare den. Sanserne skærpes i det ukendte skovområde, og den biologiske hjerne bliver vækket. Der bliver kæmpet på slagmarken, uden at der opstår konflikter.

Alle landene har deres egne krigere, medicinmænd og healere. I Niraham ligger en livlig handelsby, som er en oase af fred. Her må der ikke kæmpes, men i stedet kan man tage en pause fra kampen, få noget at spise og handle i en af de mange boder, som betjenes af kropiger og værkstedsfolk.

Mod slutningen af dagen skal vinderen findes i det sidste store slag, hvor hundredevis af dværge, riddere, elvere, orker osv. brager sammen. Intet er afgjort på forhånd!

(Foto: Kolding Kommune )
(Foto: Kolding Kommune )
(Foto: Kolding Kommune )
(Foto: Kolding Kommune )