Bliver der ikke præsteret godt i Europa i denne sæson, så vinker dansk klubfodbold farvel til hele fem pladser i de europæiske turneringer.

FC Midtjylland indleder tirsdag aften denne sæsons europæiske kampagne, og de er under pres. Modstanderen er Celtic i Champions League-kvalifikationen. 

Midtjyderne får derfor deres sag for mod de skotske vicemestre, der måtte se Rangers snuppe mesterskabet i sidste sæson.

Med FC Midtjyllands nuværende trup taget i betragtning, hvor flere spillere er på vej ud, og derfor udeladt af truppen, er der ingen tvivl om at Celtic er favoritter. Sory Kaba  og Jens Lys-Cajuste er ikke med i truppen, mens Frank Onyeka er blevet solgt til Brentford. Det svækker FC Midtjylland, der i sommerens løb, blandt andet også har taget afsked med Alexander Scholtz.

Ind er til gengæld kommet Henrik Dalsgaard, men han er også den eneste nyerhvervelse, der spiller for FC Midtjylland, som også har hentet den brasilianske duo Juninho og Charles, men deres arbejdstilladelse er ikke faldet på plads, hvilket gør, at alternativer må benyttes indtil de er klar. 

I Superliga-kampen mod OB betød, det Daniel Høegh startede inde i midterforsvaret og den unge nigerianer, Raphael Onyedika, startede som ankermanden på den centrale midtbane. Når deres matchup er mod Celtic, så får de endnu sværere vilkår end mod OB, hvor FCM ikke spillede overbevisende.

I de seneste sæsoner har dansk klubfodbold nydt godt af FC Midtjyllands europæiske præstationer, men i den her sæson er forudsætningerne for en stor midtjysk sæson ikke så gode, som de har været i tidligere sæsoner, og det kan derfor ende med at koste dansk fodbold dyrt, hvis midtjyderne ikke rammer tidligere sæsoners niveau og gør det godt i et europæisk gruppespil.

Forud for sæsonstarten er dansk fodbold gledet ned på en 21. plads på den europæiske liste, og det er top-15, der giver adgang til at få fem hold med i Europa. Foran Danmark på listen er blandt andet Norge, Grækenland, Tjekkiet, Tyrkiet, Kroatien, Schweiz, Cypern og Serbien, hvor Danmark som minimum skal gå forbi seks af dem for at komme op i top-15. 

Det vil kræve, at de store danske klubber rammer en sæson som det var tilfældet i i 2016/17, hvor dansk fodbold skrammede 8,500 koefficientpoint sammen og tog et kvantespring frem på listen, der afgør, hvor mange europæiske pladser man har.

I skrivende stund før, at den europæiske kampagne går i gang, er Danmark 2,550 point efter Schweiz, der er på 15. pladsen. For at komme op at bide skeer med dem kræver det, at specielt FC Midtjylland finder tidligere sæsoners niveau frem, og at minimum FC København kommer med i Conference League-gruppespillet, som Randers allerede som minimum er sikker på at deltage i via deres sejr i sidste sæsons pokalturnering.

Brøndby er også garanteret europæisk gruppespil, og det vil i sig selv også give point, men det er svært at have de store forventninger til Brøndby, der i sommerens løb har mistet en del af profilerne fra mesterskabssæsonen. 

Det kan være, at Brøndby kan overraske, men samtidig vil de formentlig mest af alt have fokus på at præstere i den hjemlige liga og ser Europa som en bonus. Derfor skal de danske håb i europæisk fodbold klynges til FC Midtjylland og FC København, der skal finde tidligere sæsoners niveau hvem, hvis Danmark også fremadrettet skal have fem hold med i Europa.

FC Midtjylland tager hul på deres europæiske sæson i aften klokken 20:45, hvor de møder Celtic på udebane.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer