20 meter høj og 25 meter i diameter og konstrueret i solide jernplader. Sådan er den tank, som raffinaderiet forleden fik løftet tilbage på plads.

Tanken vejer 160 ton og har været taget ud af almindelig drift til vedligehold. Og da dette vedligehold blandt andet omfattede den såkaldte tankpude, som tanken normalt står ovenpå, så var den sikreste og smarteste løsning at flytte selve tanken.

Derfor skulle der hjælp til fra et par solide mobilkraner fra BMS.

De to kranførere skulle ikke blot løfte tanken, men faktisk sætte den helt præcist tilbage, så alle rør og installationer igen kan tilsluttes. Derfor var der også involveret landmålere for at sikre, at den store tank kom tilbage helt nøjagtigt og præcist på sin plads.

Selve tankpuden er udskiftet og bygget op på ny med blandt andet en speciel membran indbygget. Øverst er den asfalteret.

Tanken skal nu have en helt ny bund, som vil blive svejst på de kommende uger, før den igen skal i drift.

Mens tanken har stået på sin midlertidige placering, er den blevet gået efter i sømmene. Før den tages i brug igen vil den blive testet ved hjælp af vand. Den vil blive fyldt helt op og dermed afprøvet på tæthed og på styrke.

Dette vil ske om nogle uger.