Mere end 200 mødte op på Urbania Streetfood for at fejre IT-manden, politikeren, vennen og familiefaren Peder Hvejsel, der efter 38 år i IT-branchen takker af.

Advokat Mads Thejl Hansen, Tidl. Borgmester Thomas Banke og Byrådsmedlem Christian Jørgensen (V) i samtale. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Det er Peder og hustruen Kirsten, der giver hånd og byder velkommen til dagens reception. På Urbania Streetfood er der højt til loftet, men i dag er det ikke det eneste der er højt. Snakken går fra starten, der er mange minder og venner, der bindes sammen. Første taler var bestyrelsesformand for CBC IT, Svend-Aage Kjær.

Bestyrelsesformand Svend-Aage Kjær fra CBC-kæden talte til Peder Hvejsel. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Han storroste Hvejsel for sit store arbejde for koncernen og sine 23 år som direktør.

“Du er en højt respekteret person i IT-branchen. Vi vidste hurtigt, at du var den rigtige. Vi var ikke i tvivl. Og sammen har vi været på en utrolig spændende rejse i virksomheden, hvor du har været en væsentlig del af rejsen, hvor særligt din styring under finanskrisen hjalp godt til”, sagde Svend-Aage Kjær blandt andet.

Mads Lund brugte humor, historie og venskabelig kærlighed, da han talte til Peder Hvejsel. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Næste taler var en tidligere kollega, både på den politiske og erhvervsmæssige scene, Mads Lund. Hvis man har spekuleret i, om de to der også har taget deres interne politiske kampe, stadig var gode venner, så var man ikke i tvivl efter talen.

“Man holder en fest, for en der ikke gider arbejde længere. Men jeg ved, at Peder er en stor sportsmand og sønnen Jesper har slået ham med 100 kilometer. Det må have slukket lyset”, sagde Lund med smil og ros, inden han fortsatte:

“Vi har haft mange vanvittige uenigheder siden sommeren 1981. Men vi har formået at bevare et venskab og en dyb respekt for hinanden. Du er flittig. Og når man kombinerer flid med kvikhed, så bliver det til noget. Jeg har taget mig selv i nogle situationer at tænke, hvad ville Peder gøre her. Du er også den eneste mand, jeg har sovet sammen med, dengang i Amerika. Du er den mand, der har givet mig den dyreste flaske vin. Den er fra 1955. Du er den mand, der købte papirclips for 15.000 kroner. Du var med, da jeg blev ekskluderet fra Venstre, men måneden efter var vi i USA sammen. Vi er venner, men har ikke været gift. Tak for sommeren på Samsø og tak for mange gode år”.

Einer Kring (Hotel Fredericia), Kristian Bendix Drejer (Business Fredericia) dog Hans Jørgen Ebbesen (CJ BYG) i samtale. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Fredericia AVISEN talte også med Peder Hvejsel. Han var stolt og glad over fremmødet.

“Jeg er glad. Jeg har levet et lykkeligt liv. Jeg stopper jo ikke helt. Jeg slipper et driftsansvar, men fortsætter i rådgiverfunktionen og måske noget bestyrelsesarbejde. Det har været spændende og givende. Jeg har mødt mange mennesker og det har været godt. Jeg glæder mig til mange år endnu”, sagde Peder Hvejsel, der også senere gik på talerstolen og takkede de mange fremmødte.

Også familien var mødt talstærkt op til den store dag. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

https://pro-print.dk/