Storbranden i HP Værktøjs bygninger sender fortsat store røgskyer mod himlen denne smukke oktobermorgen. Talrige brandfolk er i gang endnu.

HP Værktøj stod i går eftermiddags i flammer, en tyk sort røg steg til vejrs og fik borgere i hele Trekantområdet og Fyn til at reagere. Klokken halvfire i går gik meldingen på Industribrand i Børkop og en time senere kunne vi med egne øjne se den voldsomme brand udvikle sig og æde sig gennem HP Værktøjs bygninger på Industrivej i Børkop.

Dagen efter er der massevis af skoleelever, der på deres cykler er nået frem til politiafspærringerne for at se på, imens TrekantBrand og Beredskabsstyrelsen efterslukker branden. Røgen er ikke længere sort, men den er stadig massiv. Få minutter i området denne morgen fører straks til en kradsende fornemmelse i halsen, så børnene vælger da også at trække væk, da de havde “snappet” deres venner.

Brand hos HP Værktøj i Børkop. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Foran os alle ser vi blink, mange slukningskøretøjer, brandfolk på arbejde, brandfolk i pause, Politi og naboer. Flere af bygningerne er kollapset og de solide jernstolper er smeltet, som var de chokolade på en varm sommerdag.

Brandfolkene på stedet går selv og skyder billeder. Det er ikke bare en containerbrand, joker de med. Det er alvor, og for indehaverne af HP Værktøj må det være et sandt mareridt. Rockwool, træ og produkter ligger i en pærevælling rundt om bygningerne, og brandbilerne skiftes til at rykke ind og slukke. Fra de store brandstiger sprøjtes der massive mængder vand på bygningerne, det køler og får røgen til at ændre farve. Efterslukningsarbejdet forventes at komme til at tage mange timer endnu.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her