Revisionsfirmaet RSM Danmark har haft mange covid-19 relaterede opgaver, og selvom restriktionerne kommer til at ophøre, venter der et stort arbejde forude, da der skal ses på, om virksomheder skal have ekstra udbetalt i forbindelse med hjælpepakker eller om de skal refundere noget.

RSM har haft opgaver, som de ikke har under normale omstændigheder. I coronatiden har de blandt andet skulle hjælpe til i sager, hvor medarbejdere har været hjemme fra arbejde.

– Normalt skal man selv dække udgiften, men under corona har der været en ekstra hjælp til virksomhederne, der har haft mulighed for at søge sygepenge fra første karantænedag, hvor man får 120 kroner i timen, hvis man medarbejderen ikke kan arbejde hjemmefra eller er så syg, at man ikke kan arbejde, siger Søren Fricke der er statsautoriseret revisor og partner i RSM.

Foruden vejledning i forbindelse med sygedagepenge, har RSM haft henvendelser fra særligt virksomheder, der har haft lukket ned.

– Lige nu er det mest restaurationer og forlystelsesbranchen, der er berørt med hjemsendte medarbejdere. Lokalt i Fredericia har nogle virksomheder valgt at lukke ned, da de ikke kunne få det til at løbe rundt, siger Søren Fricke.

Selvom der kommer en genåbning fra den 1. februar, så venter der et arbejde forude for RSM Danmark.

– Kompensationspakkerne fra december 2020 og frem til sommeren 2021 er ikke slutafregnet. Det kan være, at nogen skal betale noget tilbage, eller nogen skal have noget ekstra udbetalt. I den sidste del af 2021 blev vi færdige med arbejdet fra den første nedlukning i 202, og nu venter der endnu en kæmpe oprydning fra de seneste nedlukninger, siger Søren Fricke.

Det er ikke kun hjælpepakkerne, som RSM Danmark er inde over. Det er også de virksomheder, der valgte at få udsat deres moms.

– Man kunne få den udsat, og den skal betales tilbage nu. Der kommer afregninger nu er, og det er måske ikke alle, der kan betale det, og det kan være nogen kommer i problemer der. Man kan dog få lavet en afdragsordning, slutter Søren Fricke.