Kira Nyboe var forrygende i FHK-målet, da fredericianerne vandt med 23-21 i det vigtige opgør mod Roskilde Håndbold.

Fredericia Håndboldklub tog lørdag eftermiddag mod Roskilde i det sidste opgør inden julepausen. FHK var forud for kampen på 11. pladsen, mens Roskilde var på syvendepladsen.

Kampen var en, som FHK havde sat kryds i kalenderen ud for. Træner Ana Razdorov så gode muligheder i opgøret, og det blev underbygget af indledningen på kampen, som FHK kom flyvende ind til. Kira Nyboe lukkede fuldstændigt af i målet, og pillede blandt andet et straffekast.

Kira Nyboe storspillede i målet. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

4-0 var stillingen efter syv minutter, inden det lykkes Roskilde at komme på måltavlen. Et par afbrændere angrebsmæssigt, og kontrascoringer af Roskilde fik dog gæsterne tilbage i kampen, og der blev udlignet til 4-4 efter ti minutter.

FHK lod sig dog ikke gå på, og med et taktisk træk fra Razdorov med to stregspillere efterfølgende, blev der plads til Signe Ulstad kunne gøre det til 5-4.

Ana Razdorovs peptalk hjalp. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Tre Roskilde-scoringer i træk fik FHK-træneren til at reagere efter 14 minutters spil ved stillingen 5-7. Ana Razdorov lagde konsekvent sit timeoutkort og ville have ro på spillet.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Bedst som Roskilde var ved at trække fra, og kom foran med 6-10, fik FHK sat en prop i, og endte med at gå til pause foran 10-12.

Den fredericianske optur fortsatte i anden halvleg, hvor hjemmeholdet scorede de første fire mål, og kom foran 14-12. En udvisning gjorde dog, at Roskilde fik hægtet sig på.

En solid defensiv gjorde, at FHK kom tilbage i opgøret. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

De to hold fulgtes ad og skiftes til at være i front. Med 13 minutter igen var FHK i teten med 18-17

Med under fire minutter igen bragede Maria Højgaard Klausen i front med 23-21, og det begyndte for alvor at ligne den første FHK-sejr i over en måned.

FHK holdt hovedet koldt i slutminutterne, og endte med at hive en sejr hjem på 23-21, hvilket betyder, at FHK kravler op på niendepladsen.

https://goo.gl/MSbg7k