Vagtchefen ved DMI, Martin Lindberg, har udsendt en stormvarsel for hele landet. Vejret kan muligvis komme helt op til orkanstyrke.

“Søndag blæser det op fra syd og sydvest, og vinden ventes at kulminere i tidsrummet fra sent på eftermiddagen til sent om aftenen. Vi har i øjeblikket et varsel ude om stormende kuling fra sydvest, med vindstød af stærkstorm- eller orkanstyrke, gældende for den vestlige del af Jylland. I resten af landet bliver det dog også meget blæsende, der forventes udbredt vindstød af stormstyrke, dog ventes middelvinden de fleste steder ikke nå op til stormende kuling”.

Prognoserne har været ret stabile hvad blæsevejret angår, men der er endnu lidt usikkerhed om de kraftigste vindstyrker. Prognoserne kan derfor ændre sig til en decideret storm i middelvinden, især ved Vestkysten. Det er også lidt usikkert præcist hvilken dele af landet, der bliver hårdest ramt af den kraftige vind.

Det anbefales at man holder godt øje med vejrudsigterne og varsler her i weekenden.

I starten af næste uge kommer der også flere dage med kraftig blæst fra vest. Grundet den lange periode med blæst fra en vestlig retning er der yderligere risiko for forhøjet vandstand, især ved Vadehavet, Vestkysten og i Limfjorden.

Leave a Reply