Mens danskerne strømmede til valgstederne i går torsdag, afholdt Sydøstjyllands Politi en udvidet færdselskontrol. Der var blandt andet hunde, færdselsbetjente, Tungvognscenter Syd, SKAT, Trafikstyrelsen og dyrlæger til stede under aktionen, som foregik mellem kl. 16:00 og 23:00.

Klip i kortet,  på med selen – og væk med mobilen
Der blev i alt standset 757 køretøjer, og heraf måtte de 70 tage hjem med et klip i kørekortet. Iblandt de standsede køretøjer var selen ikke spændt på føreren af 18 køretøjer. I 23 køretøjer kunne føreren ikke modstå fristelsen for at jonglere med én hånd på mobiltelefonen og den anden hånd på rattet, og her måtte man køre videre med en bøde for at benytte håndholdt mobiltelefon under kørslen.

“Kontrollen i går tegnede desuden et billede af, at folk har taget budskabet om ikke at blande sprit og kørsel sammen, for antallet af spritbilister i går var nede på tre. Til gengæld er det bemærkelsesværdigt, at vi i løbet af den syv timer lange kontrol standsede hele syv køretøjer, hvor føreren var påvirket af medicin eller euforiserende stoffer”, fortæller vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen fra Sydøstjyllands Politi.

Bremseprøvestanden på prøve – og kontrol af dyrevelfærd
Ved gårsdagens kontrol blev også lastbilernes bremseevne og forholdene under dyretransport kontrolleret.

“Ud af 12 standsede lastbiler var der én, som bremsede skævt, tre der blev indkaldt til syn og desuden fandt vi blandt andet tre sættevogne, som bremsede under præstationskravet, én der bremsede skævt og tre, der blev indkaldt til syn, siger vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen.

Tungvognscenter Syd og National Færdselscenter standsede i alt 122 vogntog under kontrollen, og heraf blev der rejst sigtelser mod 17 chauffører og 18 ejere.

Slutteligt kan det nævnes, at dyrlægerne blandt andet registrerede utilstrækkelig indvendig højde i én svinetransport, ét defekt vandingsanlæg samt to tilfælde, hvor der manglede vand i en svinetransport under gårsdagens kontrol.