Dette års DM-finaler er overstået henover Pinsen, og ud fra dem venter der noget af nogle opgør for FHK til næste sæson, men det er dog ikke hold, som FHK skal måle sig med endnu.

Wow. Angrebshåndbold på absurd højt niveau rullede henover tv-skærmen, da dette års DM-finaler blev spillet. Sjældent har jeg set så mange mål blive scoret i DM-finaler, hvor typisk træthed og nerver godt kan spille ind.

På imponerende vis havde GOG kæmpet sig frem til finalen for første gang siden klubbens konkurs, hvor de reetablerede sig og gjorde op med store lønninger til stjerner som Kasper Nielsen og Snorri Gudjonsson, og i stedet satsede benhårdt på ungdomsafdelingen.

Selv husker jeg, at jeg så Niclas Kirkeløkkes seniordebut for GOG og allerede der var talentet tydeligt for enhver. Debuten skete faktisk i thansen arena, da FHK og GOG spillede i 1. division på samme tid, og i DM-finalerne viste Kirkeløkke et rigtig højt niveau, som vidner om, hvorfor han efter sommerferien spiller i den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen.

Det lignede langt inde i finaleseriens kamp to, at GOG med Lasse Møller og netop Kirkeløkke i spidsen var ved at sikre sig en meget flot DM-titel med en lavere gennemsnitsalder end man er vant til at se.

GOG glemte at snørre sækken, og i stedet fik Aalborg sikret sig en tredje kamp, hvor de satte styrkeforholdet på plads sådan for alvor. I den kamp var der ikke rigtig tvivl om udfaldet fra start til slut.

Det ikke mindst takket være Henrik Møllgaard, som spillede på et meget højt niveau i begge ender af banen. Der venter derfor store udfordringer for FHK til næste sæson, men ikke mindst også store oplevelser til de spillere, som ikke har været vant til at møde modstandere på den hylde.

Man kan ikke regne med, at FHK går ind og besejrer disse modstandere endnu, men det at blive matchet mod det ypperste kan også vise sig at være givtigt for den fremtidige udvikling af spillerne. Eksempelvis er det tydeligt, at sådan en som Jakob Mikkelsen har et drøn af et langskud, når han bliver spillet op. I sidste års pokalkamp mod Aalborg og dette års mod BSV viste han, at han til tider godt kunne plaffe bolden ind mod topholdenes forsvar.

Uanset hvordan FHK måtte klare sig mod topholdene til næste sæson bliver det fedt, at vi får toppen af poppen inden for dansk håndbold at opleve i thansen arena til næste sæson.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?