Det tager ikke andet end et par timer ned af E45, og så rammer man storbyen Hamborg. Med sine knap to millioner indbyggere er byen større end vores egen hovedstad, men den føles alligevel så lille og intim, når man først kommer der til.

Mellem den sidste eksamen og starten på et nyt semester er der ikke meget tid, så der var ikke tid til andet end et par dages ferie for min kæreste og mig. Vi satte os ind i bilen mandag morgen, og allerede til middag kunne vi parkere lige ved Hamburg Hauptbahnhof, få meter fra det hotel vi havde booket i to overnatninger.

Vi fik smidt vores ting, og derfra gik turen på opdagelse i Hamborgs gader. “Jeg har fundet en tur man kan gå i den gamle bydel”, sagde min kæreste på vejen ud af døren. Det tog ti minutter før vi nåede første stop på listen – eller, i hvert fald et stop på listen.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Første sted var ‘Chile Haus’, en kæmpe kontorbygning i den gamle bydel af Hamborg, en bygning der er blevet optaget som en del af UNESCOs verdensarv. Generelt var hele området fyldt med imponerende bygninger, som ikke ses lignende i moderne byggerier.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Kirker er der også mange af i Hamborg, en af de mest imponerende er Sankt Nikolai kirken, hvor der dog ikke er meget kirke tilbage. Tilbage står klokketårnet, hvor man kan komme op i toppen for at se udsigten ud over Hamborg.

Hamborg rummer mange flotte bygninger og gode historier. Det hele er indenfor gåafstand, indenfor et par kilometer kan man se alt fra Elbphilharmornie til deres imponerende Rådhus. Selvom vejret var gråt, så var vi meget heldige de første to dage. Regnen kom først for alvor om aftenen på dag to, så vejret var godt til at gå rundt og opleve.

Et stykke fra centrum ligger Skt. Pauli-området, et område der både huser den traditionsrige (og frembrusende) fodboldklub, men også området der nok mest er kendt for hovedgaden: Reeperbahn. Der er et stykke derud, og de fleste ville nok tage bussen eller U-bahn, der kører lige til døren. Men vi valgte at gå, for så kom der da lidt skridt på tælleren. En lille times gåtur, så stod vi foran Millerntor Stadion, et stadion som Sportsredaktør Patrick Viborg og jeg besøgte et år tidligere, da Danmark spillede VM-semifinale i Barclaycard Arena.

Udover fodboldstadion emmer området af gadekultur, hvor grafitti og klistermærker fylder meget i gadebilledet. Reeperbahn lever op til sit ry, der er beskidt og meget tydeligt et område hvor skumle typer huserer.

Et sted man skal besøge, som i: Det er et must, at man skal besøge stedet. Miniatureland. Det er intet mindre end imponerende. Det der startede som et modeltogsmuseum har udviklet sig til at være en rejse gennem verden – i miniformat. Flotte landskaber med imponerende detaljer, knapper man kan trykke på der giver interaktive oplevelser i miniaturelandet. Af og til slukker lyset, først tænker man ‘hvad sker der lige her’, men effekten af at se de smukke landskaber lyse op med gadelygter, fest i Las Vegas og det evige liv i en lufthavn er fedt.

Det skal besøges. Længere er den ikke.

En kort tur i bilen, og så rammer man en storby. Tilmed en storby der rummer mange gode historier, fantastisk museer og flotte bygninger.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer