Hannerup Sogn er det største sogn i Fredericia med mere end 10.000 sognebørn og dækker også arealmæssigt en stor del af Fredericia.

I sognebladet for august til november kunne man læse følgende Annonce:

” Du inviteres hermed til Juleaften i fællesskab med andre. Menuen er andesteg, flæskesteg og risalamande. Senere på aftenen er der dans om juletræet, kaffe og konfekt. Alle er velkomne; enlige, par og familier. Kom gerne til Julegudstjeneste i kirken kl. 16. Selve Juleaften begynder kl. 17. Sted: Hannerup Kirkes lokaler på Prangervej 114. Har du mulighed for at hjælpe til med at hygge om folk, dække bord, pynte juletræ, få maden ind og ud, så kontakt Margit Hansen. Tilmelding til Margit Hansen på mws@km.dk eller 75 92 93 29. Pris: 50 kr. for voksne. Børn under 15 år 25 kr. Giv en gave eller indbetal et beløb på mobilpaynummer: 5 35 84, så støtter du op om en gave til alle, som deltager.”

Og for at tage temperaturen på antallet af tilmeldinger i særdeleshed og julearrangementet i almindelighed var Fredericia AVISEN i sidste uge på besøg i Hannerup Sognegård for at høre nærmere om julearrangementet.

Og der gik mindre end et halvt minut før personalet havde budt på kaffe i det hyggelige område ved indgangen i sognegården, hvor der dagligt serveres gratis kaffe og er mulighed for at læse aviser eller støtte menighedsarbejdet ved at købe de mange typer håndarbejde, hjemmelavet syltetøj og andet som frister i næsten alle hjørner og kroge af ”receptionen”.

Det er andet år i træk, at Hannerup Kirke holder denne type juleaftensarrangement, som ser ud til at nå sidste års antal tilmeldinger, da der p.t. *(per 20.november) er afsat 40 af de 50 pladser som regnes for max-antallet for at kunne gøre arrangementet så hyggeligt og intimt som muligt.

Sognepræst Søren Thorsen, Hannerup Kirke (Foto: Claes Andersen)
Sognepræst Søren Thorsen, Hannerup Kirke Foto: Claes Andersen, Fredericia AVISEN

Det er kirkens kordegn, Margit Hansen, der er ansvarlig for juleaftensarrangementet, men da hun var syg nogle dage i sidste uge måtte vi ”nøjes” med at tale med sognepræst Søren Thorsen og han gjorde fint rede for formålet med julearrangementet, men gik lidt kold, da talen faldt på antallet af frivillige involverede i juleaftensarrangementet. Og der gik derfor ikke længe før Kirke- og kulturmedarbejder Mettelene Stervbo-Kristensen blev hidkaldt til kaffepassiaren for at fortælle om sidste års succes med at rekruttere frivillige via opslag i forskellige facebook-grupper. Problemet har dog været at fastholde de frivillige i det øvrige arbejde i kirken henover året og det er en udfordring som Hannerup Sogn jo ikke er ene om, da der mangler frivillige hænder i næsten alle sociale foreninger i byen og selv Fredericia Frivilligcenter nu er begyndt at søge frivillige udenfor de traditionelle kredse af byens borgere.

Ved et telefonisk interview i dag med sognets kordegn fik vi så fat på det præcise antal af frivillige, der er med til at skabe rammerne for denne anderledes fejring af juleaften. Og der er p.t. 8-10 tilmeldt som frivillige og flere er velkomne til at melde sig. Enkelte af disse er gengangere fra sidste års flok af frivillige, medens andre har hørt om arrangementet i 2017 og derefter har besluttet sig for at ville give en hånd med.

Hannerup Kirke og sognegård er i alle henseender et besøg værd og man føler sig velkommen fra første øjeblik man træder indenfor.

Og Fredericia AVISEN fortsætter derfor turen rundt blandt byens sogne i ugerne op mod jul for at høre om sognenes respektive juleaftensarrangementer og ikke mindst om man bliver modtaget ligeså vel i deres sognegårde.

Og Hannerup Kirke har også snart julemarked!

Der er julemarked i Hannerup Kirkes sognegård den 2. december kl. 11-14, hvor der er mulighed for at købe smukke juledekorationer, adventskranse, håndlavede nisser og flot brugskunst.

Derudover er der tombola og amerikansk lotteri. Julebuffeten med skøn julemad for 50 kr. står klar fra kl. 11.30 til kl. 13. Freddy Madsen spiller julemelodier på sin harmonika og skaber god stemning. Hvis du har ting, du gerne vil bidrage med for at støtte julemarkedet, så kom gerne forbi med det inden den 1. december.

Alt overskud fra julemarkedet går til uddeling af julehjælp til trængende familier. Julemarkedet finder sted 1.søndag i advent, søndag 2. december 2018 fra kl. 11-14. Og der er gratis adgang.

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce