Bilisterne oplevede ventetider på cirka 30 minutter ved de store grænseovergange.

Lørdag den 30. juli var blandt de helt store rejsedage ved landegrænsen mellem Danmark og Tyskland.

Dels er mange turister på vej mod Danmark i bil i denne tid, dels er mange borgere på vej hjem fra ferie.

– Vi har oplevet ventetider på cirka 30 minutter ved de store grænseovergange. Det kan vi naturligvis godt forstå kan være frustrerende, men vi gør, hvad vi kan, for at få de rejsende hurtigst muligt igennem den strikprøvevise indrejsekontrol, understreger politiinspektør Henrik Thrane Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han tilføjer, at der også er lyspunkter i forhold til afviklingen af trafikken.
– Vi kan se, at flere bilister er blevet opmærksomme på de to mindre grænseovergange, der ligger tættest på Frøslev, Padborg og Kruså. Og det er et godt eksempel på, at trafikanterne ikke låser sig fast på at benytte de større grænseovergange, men løbende undersøger, hvordan de hurtigst passerer grænsen. Dette sammenholdt med, at vi situationsbestemt udnytter den samlede kapacitet bedst muligt, gør, at vi fortsat vil have fokus på at afhjælpe kødannelsen mest muligt, fremhæver politiinspektøren.

Gode råd

Han kommer med en række gode råd til borgerne, så de oplever færrest mulige udfordringer, når de krydser grænsen.

  • Kør hjemmefra i ekstra god tid
  • Prøv at rejse på ydertidspunkter, fx tidlig morgen eller sen aften
  • Følg med i trafikken og tjek, hvor der er kortest kø. Det kan fx være ved en af de mindre grænseovergange i den vestlige del af Sønderjylland.
  • Tjek på din GPS, hvor der er kortest kø ved de i alt 13 godkendte grænseovergange, hvor det er muligt at passere i bil (se kortet). Du kan finde en mere detaljeret beskrivelse af de godkendte grænseovergange her.
  • Følg med i trafikmeldinger
  • Husk at have rejselegitimation klar i bilen, så den hurtigt kan vises frem i forbindelse med den stikprøvevise indrejsekontrol