Dialog, gåtur og kaffe var blandt ingredienserne til valgmødet i landsbyen, Herslev, lørdag, da borgerforeningen sammen med AVISEN havde inviteret politikerne på besøg.

Efter en arbejdsdag for de lokale borgere i Herslev, havde Herslev Borgerforening i samarbejde med Fredericia AVISEN inviteret til vælgermøde. Men hvor de seneste mange vælgermøder har været med et panel, så var det fødderne, der skulle flyttes i en af Fredericias landsbyer.

Der blev stoppet op ved poster i byen, hvor man talte om bosætning, belysning, sammenhold og udvikling af lokalområdet. Foto: Andreas Dyhrberg Andressen – AVISEN.nu

Vejret var ikke noget at skrive hjem om – efter en dag med flot vejr, skulle regnen naturligvis melde sin ankomst, da turen skulle begynde, men det var en god lejlighed for de mange politikere til at flashe deres partiparaplyer. Borgmesterkandidaten hos Det Konservative Folkeparti, Tommy Rachlitz Nielsen, løb til sin bil for at hente flere paraplyer og tilbød at låne en af de grønne konservative paraplyer til en anden borgmesterkandidat, nemlig Venstres Peder Tind.

Og medlem af Demokrati- og Borgerudvalget Anette Hyre Jensen var klar til at spadsere i det dårlige vejr.

– Det betyder intet, vi er glade for at være her, sagde hun med i smil.

Men regnen aftog, og med guide fra de lokale borgere gik turen rundt i landsbyen. Der var indlagt flere stop undervejs, hvor borgmester Steen Wrist og de øvrige fremmødte lyttede til ønskerne fra borgerne. Det var alt fra ekstra gadebelysning til, hvad man kunne gøre ved kommunens grunde. En ting var alle borgere dog enige om; børnehaven er et samlingspunkt, den må ikke lukke – og det blev der også givet politiske garantier for, at det ville ikke ske.

Også Palle Dahl (forrest fra højre) fra Dansk Folkeparti havde fundet vejen til Herslev.

Borgmester: Klart nej til at lukke børnehaven

Efter en tur rundt på gåben var der inviteret til kaffe, samtale og kage i lokalerne på den gamle Herslev Skole. Der var stuevende fuldt, da borgerne fik lejlighed til at tale med politikerne – og netop dialogen glædede borgmesteren.

Først og fremmest tusind tak til borgerne fra Herslev Borgerforening, for et rigtig godt valgmøde. Det glædede mig meget at høre alle de gode ideer, som borgerne havde til de 1,5 millioner som vi netop har afsat i budgetterne fremover, som landsbyer kan søge direkte – tidligere var det kun 200.000. Særligt fyldte dog spørgsmålet, om vi havde planer om at lukke børnehaven. Det bliver et klart nej herfra, slog han fast.

En af de helt nye kandidater ved dette valg, Vibe Dyhrberg (A), havde også fundet vejen til Herslev, og turen gjorde indtryk. Hun er selv vokset op i Pjedsted, så hun ved, hvad et stærkt lokalsamfund betyder, og derfor er hun også klar til at investere i landsbyerne.

– Det var fantastisk at høre om sammenholdet og viljen til fællesskab i Herslev. Vi fik vendt vigtige områder som trafiksikkerhed, legeplads, byggegrunde og aktiviteter til børn og unge. Jeg tager med mig, at vi skal finde løsninger på fælles aktiviteter på Knudsens plads, gode busforbindelser og at vi skal gøre vejene sikre igennem Herslev, så både gående og cyklister kan føle sig sikre på vejen, sagde Vibe Dyhrberg.

Pernelle Jensen (V) i dialog med tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem Lasse Strüwing Hansen. Foto: Patrick Viborg Andersen – AVISEN.nu

Venstre vil give landsbyer større fokus

For Venstre er det afgørende, at vi skaber udvikling og bosætning i hele Fredericia, og netop vores landsbyer skal have langt mere fokus, hvis vi får ansvaret efter 16. november, sagde Peder Tind, og fortsatte: Det var et fantastisk arrangement, hvor snakken om visioner, grønne områder og ikke mindst udvikling var i centrum for de mange samtaler – helt i tråd med vores valgoplæg “ Et menneskeligt Fredericia i vækst”.

Venstres Pernelle Jensen var glad for gåturen og snakken, hun er samtidig begejstret for, at man sætter fokus på børnefamilierne.

Det var et rigtig fint arrangement, hvor jeg fik en god dialog om daginstitutionen, den manglende cykelsti og ønsket om flere tilflyttere. Venstre vil netop prioritere bosætning i hele kommunen og synes det er vigtigt, at der også er en daginstitution tæt på, fordi vi vil gerne have flere børnefamilier til kommunen og vil derfor gøre Fredericia til en endnu bedre kommune at bo i for børnefamilierne og i den forbindelse fremhæve vores attraktive lokalsamfund, lød det fra Pernelle Jensen.

De konservatives borgmesterkandidat, Tommy Rachlitz Nielsen (tv) havde fundet den grønne paraply frem. Foto: Patrick Viborg Andersen – AVISEN.nu

Konservative sætter fokus på trafiksikkerheden

Det var en stor fornøjelse at deltage i Walk & Talk arrangementet i Herslev. Det er tydeligt, at der i Herslev er mange ildsjæle, der arbejder, ikke bare for at bevare Herslev i sin nuværende form, men også udvikle og vækste byen. De mange gode ideer til såvel udvikling som trafiksikkerhed i byen skal være en central del at den fremtidige planlægning og har Det Konservative Folkepartis opbakning, slog Tommy Rachlitz Nielsen fast.

Til mødet deltog flere af spidskandidaterne, således var også SF’s Connie Maybritt Jørgensen og Liberal Alliances Poul Rand til stede, sammen med mange andre kandidater. Interessen for politikerne glædede også Ole Møller.

Det var dejligt at se, at der møder så mange op. Det betyder noget for os. Jeg synes også, at vi havde en god dialog og et godt møde. Jeg lagde også mærke til, at der blev talt sammen på turen – hele vejen, og den gode dialog er vi glade for. Det var også fantastisk at se, at vi lige præcis kun kunne være i mødelokalet bagefter, det vidner om politisk interesse for at bevare og udvikle vores landsby, sagde Ole Møller.