FHK leverede sæsonens dårligste indsats på hjemmebane mod Ribe-Esbjerg, som holdet tabte 26-22 til.

Emil Tellerup var en levende mur i FHK-målet i den første del af kampen mod Ribe-Esbjerg. Samtidig fik FHK puttet bolden i kassen, og kom foran 3-1 efter syv minutter, men allerede der tegnede der sig en tendens af, at det ville blive en dag med få scoringer.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Flere oplagte muligheder var blevet brændt, og da først Ribe-Esbjerg fik gang i nogle hurtige scoringer faldt korthuset sammen. Når FHK stod i det etablerede forsvar var det ellers ikke fordi vestjyderne havde nemt ved at komme til fadet, og der var derfor som regel mest tale om, at FHK’s tekniske fejl eller brændte chancer blev straffet prompte.

Alene i første halvleg lavede FHK ni tekniske fejl, og havde det ikke været for Emil Tellerup, havde FHK været større bagud end 9-13 ved pausen. I anden halvleg fik FHK mere gang i angrebsmaskinen, men da det gjaldt manglede skarpheden på flere parametre.

I opgøret brændte FHK tre straffekast, og det endte med at koste i sidste ende, og da både Kasper Young og Kristian Stoklund ved stillingen 21-24 med få minutter igen, brændte straffekast, var løbet kørt. Det var FHK’s mulighed for at levere et comeback, der bedømt ud fra kampforløbet, havde været et misvisende billede på kampen, som Ribe-Esbjerg havde domineret i 50 minutter.

– Vi tager altid en kort evaluering efter kampen, ligemeget om vi har vundet eller tabt. En af de ting vi tog fat på var, at vi i første halvleg oversteg det antal tekniske fejl, som vi plejer at lave i en hel kamp. Det spøgelse kæmpede vi med i hele kampen, og derfor havde vi svært ved at komme tilbage, sagde FHK-træner Jesper Houmark efter opgøret.

Et af temaerne for FHK var brændte chancer, og med tre straffekast brændt undervejs er det også noget Houmark bed mærke i.

– At brænde tre gør ondt, men vi er inde i en sådan en periode og på et tidspunkt vender heldet, jeg har stadig stor tillid til Stoklund og Young, der plejer at have høje procenter på straffekast, forklarede Houmark.

I opgøret var en af de glæder Houmark havde, at Rasmus Boysen og Mishels Liaba gjorde comeback.

– Der er stadig minutter at hente i dem begge. “A N” (Nikolaj A. Nielsen, red.) gik i stykker, og derfor puttede vi Boysen ind for at aflaste , og det gjorde, at udfordringerne blev lidt større, forklarede Houmark.

http://adp-as.dk

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (7 – Man of the Match): Storspillede i første halvleg, men dalede i niveau som kampen skred frem. Endte med en redningsprocent på 32,26 %.

Kristian Lindholmer (UB): Kom kortvarigt ind for at aflaste Tellerup.

Mads Lenbroch (7): Igen en god angrebskamp af Lenbroch, der scorede tre mål på tre forsøg.

Lukas Karlskov (UB): Spillede ikke nok.

Cornelius Kragh (4): Skudmæssigt var effektivteten fin for Kragh med tre mål på fire skud, men angrebsspillet hang slet ikke sammen og var præget af tekniske fejl.

Mishels Liaba (UB): Spillede ikke nok.

Nicolaj Nørager (4): Fem mål på fem forsøg ser godt ud for Nørager, men det ser knap så godt ud med tre tekniske fejl, og de trækker ned i bedømmelsen.

Rasmus Boysen (4): Gjorde comeback, og gjorde det fint i forsvaret.

Lasse Balstad (4): Bandt forsvaret fint sammen uden at være helt oppe at ringe, som det har været i tidligere kampe.

Kristian Stoklund (02): To brændte straffekast og en helt fri chance på gennembrud, og tre tekniske fejl trækker gevaldigt ned. Leverede derudover fem mål og fire assists.

Anders Kragh Martinusen (00): Nul mål på seks forsøg, en teknisk fejl og en udvisning taler sit eget tydelige sprog. Det skal blive bedre fra Martinusens side.

Mads Christiansen (02): Der var ikke meget stjernedrys over Christiansen, der lavede to tekniske fejl og brændte det eneste skud han havde på mål.

Jakob Frederiksen (7): Igen en god kamp af fløjspilleren, der lavede tre mål på fire forsøg.

Kasper Young (4): På den eneste chance han havde i åbent spil scorede han, men brændte et straffekast.

Nikolaj A. Nielsen (UB): Spillede ikke nok.

Rasmus Meyer (02): Brændte to helt frie chancer fra stregen.