Den nye koalition mellem SF’s kandidat og Alternativets kandidat til byrådet fik i løbet af mandagen en stor start. Mange fredericianere har allerede underskrevet et krav til byrådet om en uvildig undersøgelse af forløbet om Fredericia Teater.

“Vi er fuldstændig overvældet over den respons, vi har fået i dag”, fortæller Sune Nørgaard. Først satte de nogle små plakater op rundt omkring ved Rådhuset, og herefter spurgte de borgerne en efter en om de ville støtte deres underskriftsindsamling. Det er der kommet meget dialog og borgerrespons ud af.

“Der er godt nok mange, der vil snakke om det her. En ting er at mange bakker op omkring underskriftsindsamlingen, noget andet er at der faktisk også er en masse holdninger hos borgerne, som vi ellers intet hører om i hverdagen. Så jeg tror vi har fat i noget vigtigt her”, siger Søren Haastrup.

Sune Nørgaard er meget tilfreds med det samarbejde han har med de øvrige lokalpolitikere udenfor byrådet:

“Jeg er egentlig ikke interesseret i hvilket parti man tilhører i den her forbindelse. Det må være et generelt politisk mål for alle partier i et demokrati at der skal være åbenhed, grundighed og undersøgelse af fejl. Hvis der var sket et flystyrt, vil man jo også undersøge det for at kunne lære noget af det. Så det er meget sigende, at det er politikerne der allerede er valgt, der ikke ligefrem har travlt med at få tingene på bordet. Men så må vi andre jo være den rigtige opposition”.

Både Alternativet og SF i Fredericia er gået aktivt ind i kravet og underskriftsindsamlingen, der tager fart for hver dag de er på gaden. Underskriftsindsamlingen (https://www.skrivunder.net/en_uvildig_undersogelse_af_hele_sagen_omkring_fredericia_teater) er nu blevet både digital og skriftlig, da Søren Haastrup og Sune Nørgaard går på gaderne og samler ind. Imorgen vil de også være ved Føtex Vest i løbet af dagen.

“Det kan godt virke som om, der her er et stort arbejde. Men nu er jeg bare bekræftet i, at vi gør det rigtige. Jeg har snakket med så mange mennesker i dag, og alle er stort set enige om, at vi mangler lokalpolitik og åbenhed”, siger Søren Haastrup.

Det centrale i underskriftsindsamlingen er et krav om en uvildig undersøgelse, der skal finde ud af hvad der præcist skete med Fredericia Teater, der i begyndelsen af året gik konkurs. Oppositionspolitikerne udenfor byrådet mener at der er for få svar på for mange spørgsmål, og de ønsker at aflevere underskrifterne på et kommende byrådsmøde.

Følg
Notikation om
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Rigtig godt initiativ og arbejde!

Bjørn Medom Nielsen
Bjørn Medom Nielsen
2 måneder siden

Der rør sig noget i befolkningen – gad vide hvad det er?

Anonnym
Anonnym
2 måneder siden

Folk har fået nok at det lukkede diktatur jacob Bjerregaard står bag, der har fejet glemte borgere ind under gulvtæppet

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Det ser ud til, at I er ved at få hul på bylden. Godt gået!

Birgit Egeskov Jespersen
Birgit Egeskov Jespersen
2 måneder siden

Godt gået. Vær udholdende og lad alle der har lyst, få en chance for at skrive under.

Troels Boegebjerg
Troels Boegebjerg
2 måneder siden

Teater sagen er en af mange andre sager