I fredags skrev vi, at der kommer to Covid-19 testbiler til Medborgerhuset i Korskærparken i dag, og det har i dén grad trukket fredericianerne til test.

Køen var lang. Via opsatte kegler blev der dannet en kø, hvor der hele tiden blev sørget for god afstand, og der var også sørget for rigeligt med håndsprit. 

Covid-19 testbilerne holdt på parkeringspladsne ved Medborgerhuset. (Foto: AVISEN)

På parkeringspladsen ved Medborgerhuset holdt de to karakteristiske biler fra Region Syddanmark, og inde i et lokale fandt selve testene sted. Ude foran kunne Anni Lindum, der er souschef for Den boligsociale helhedsplan, stå og se på, at køen voksede og voksede.

»Vi er glade for, at så mange bakker op med så kort varsel. Vi har kunnet mærke, at det betyder meget for borgerne herude, at der er kommet testbiler til byen igen og derfor er det godt, at de kommer og bakker op om det,« siger Anni Lindum, der da vi besøgte Medborgerhuset ved 10-tiden, kunne berette om en times ventetid:

»Men folk er glade, og det er fascinerende, at de vil stå og vente så længe. Det siger også lidt om, hvor vigtigt det er testbilerne kom her til byen igen.«

Der var stor afstand i køen, hvor folk også havde taget det obligatoriske mundbind på. (Foto: AVISEN)

I alt kan ca. 800 personer blive testet med den kapacitet, der er til rådighed. Yelva Bjørnholt, der er koncerndirektør for voksen- og ældreområdet, fortæller at det ikke kan udelukkes, at der kommer yderligere testkapacitet til Fredericia før, at der etableres en mindre teststation.

»Man kan anmode om at få testbiler til, og i det her tilfælde opstod der en mulighed, som vi udnyttede. Det var det samme, der skete, da der var testbiler på Fredericia Gymnasium, hvor der var opstået en situation, hvor vi blev prioriteret pga. situationen,« forklarer Yelva Bjørnholt.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer