Der var en tung og alvor stemning over forsamlingen, der fyldte lobbyen til randen i Fredericia Sundhedshus mandag aften. På dagsordenen var en ny rapport om misbrugsproblemerne, og Fredericia Kommune inviterede til orientering med opfølgende dialog.

Konklusionerne talte for sig selv, og repræsentanterne for kommunen forsøgte da heller ikke at tale udenom. De stod ved at der er et reelt problem med narkomisbrug, og at der var brug for en indsats på området. De faktuelle konklusioner fra rapporten, som Fredericia Kommune havde bestilt hos Aarhus Universitet, blev fremlagt af koncernchef Yelva Bjørnholt Jensen.

Peder Tind (V), Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, takkede for den store interesse, men forsøgte også straks at få alvoren frem. Rundt omkring i forsamlingen fornemmede man nærmest en gravstemning, men også energi til at finde løsninger. Arrangementet byggede udover fremlæggelsen på efterfølgende workshops, hvor man håbede at få en masse foreslag i kassen.

Peder Tind (V) ville have dialogen (Foto: Fredericia AVISEN)

Udover flere byrådsmedlemmer, borgervejler, SSP-medarbejdere, embedsfolk, socialrådgivere og skolelærere, kunne man også se Fredericia Gymnasiums rektor, Poul Erik Madsen. Han var også den første til at stille spørgsmål, for hans interesse lå i om problemerne også kom udefra eller mest indefra Fredericia. Det havde koncernchefen fra Fredericia Kommune ikke noget svar på. Men spørgsmålet vidnede om den alvor, der herskede hos de fremmødte fagfolk og borgere, der har den daglige kontakt med de unge.

Fredericia Gymnasium, såvel som andre ungdomsuddannelser, har mange unge der aldersmæssigt er indenfor gruppen af unge, der typisk vil blive tilbudt stoffer til fester. Også på dette område blev der rundt omkring drøftet forebyggelse og dialog med de unge.

Poul Erik Madsen, rektor for Fredericia Gymnasium, spurgte ind til konklusionerne (Foto: Fredericia AVISEN)

Generelt var der under arrangementet meget mere diskussion om løsningsmodeller end blot kritik af en tidligere ført politik. Peder Tind slog fast, at det ikke bare handlede om, at DR dokumentars udsendelse “Narkoland” på en eller anden måde havde gjort det interessant her og nu. Bekymringen blandt faggrupper og forældre, pårørende og tidligere brugere var reel.

Man hørte rundt omkring i krogene ikke så meget kritik af kommunen, men derimod åbne tanker og visioner til handling. De nye rammer i Sundhedshuset fungerede fint for arrangementet, selvom både højttalere til lyd og gardiner mod sol – og til fordel for de medbragte slides – blev skrevet ind til næste gang. Til gengæld for disse småting var fremlæggelsen sober.

Konklusionerne kan læses i denne artikel.

Stemningen var alvorlig og koncentreret (Foto: Fredericia AVISEN)

Endeligt så står Fredericia Kommunes byråd foran de kommende budgetforhandlinger. Derfor ønskede man også at få så mange bud som muligt på ideer og løsninger, så byrådet har noget at arbejde med. I dag fremlægges budgettet, og vi er naturligvis med, når det sker.

www.fcfredericia.dk