2 unge sportsfolk fra otte idrætsgrene er netop optaget i Fredericia Kommunes talentklasser i idræt. I det nye skoleår begynder 28 talenter i 7. talentklasse og fire kommer til at gå i 8. talentklasse.

”Vi har oplevet en stor interesse for at søge ind i år. Omkring 50 unge har søgt ind i kommunens talentklasser i idræt for skoleåret 2016, hvoraf 15 procent er unge fra andre kommuner. Det siger noget om, at vi har nogle attraktive talentmiljøer her i Fredericia”, siger Keld Vestergaard, idrætschef i Fredericia Kommune.

Fredericia Eliteidræt har sammen med de lokale eliteidrætsklubber, DIFs specialforbund og Ullerup Bæk Skolen haft prøvetræning og samtaler med interesserede unge i løbet af februar. Torsdag den 10. marts modtog 32 unge den gode nyhed om, at de var optaget i talentklasserne.

Talentklasser i idræt
I Fredericia Kommune ligger talentklasserne på Ullerup Bæk Skolen, afd. Nørre Alle. Her går 75 unge idrætstalenter i skole.

De nye talenter er optaget inden for følgende idrætsgrene: Triatlon, svømning, badminton, dans, golf, fodbold, håndbold, pigefodbold

Unge talenter til Ungdomsuddannelserne
I løbet af april vil Fredericia Eliteidræt optage unge talenter på ungdomsuddannelserne, der også tilbyder en eliteidrætsordning i samarbejde Team Danmark og eliteidrætsklubberne.

Fredericia som eliteidrætskommune
Fredericia Kommune er eliteidrætskommune. Det betyder, at kommunen vælger at fokusere på talentudvikling i samarbejde med eliteidrættens hovedorganisation Team Danmark.

Et tæt samarbejde mellem Fredericia Kommunes eliteorganisation Fredericia Eliteidræt, eliteidrætsklubber og uddannelsesinstitutionerne i Fredericia giver unge sportstalenter optimale muligheder for at kombinere idrætsambitioner med en uddannelse.

(Foto: Ole Olsen - Fredericia Kommune )
(Foto: Ole Olsen – Fredericia Kommune )