Røde Kors er i fuld gang med deres landsdækkende kampagne Smid Tøjet Danmark, som nu går ind i sin sidste uge, inden den afsluttes lørdag den 23. april med et TV-show i København. Fra næste uge dækker Go’morgen og GO’aften Danmark også kampagnen hver dag!

Flere fredericianske virksomheder i Fredericia deltager i indsamlingen. Det gælder blandt andet ATbiler, Volvo Entreprenør Maskiner A/S, KH Onestop A/S, HOYER DANMARK A/S, Middelfart Sparekasse i Fredericia, Union Engineering A/S, Cfd Tolkebooking, Bureau Veritas Certification, Loxam A/S og Energinet.dk.

Smid Tøjet Danmark er et partnerskab mellem TV 2, Coop og Røde Kors og favner de tre parters ønske om i højere grad at inspirere og understøtte det folkelige engagement i at hjælpe verdens udsatte.

Sådan hjælper dit brugte tøj
Røde Kors sørger for, at danskernes brugte tøj bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark.
Røde Kors sorterer tøjet og sørger for, at alt bliver genbrugt, så det bliver til mest mulig hjælp. Det gode og brugbare tøj bliver enten givet væk eller solgt i vores genbrugsbutikker over hele landet. Tøj, som ikke sælges i butikkerne, bliver solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre. Tøj, der sælges i butikkerne, har en højere værdi end det slidte tøj, som ender med at blive genbrugt som tekstilfibre, men alt tøj kan bruges og hjælper mennesker i nød.

8.000 frivillige arbejder i Røde Kors’ mere end 235 genbrugsbutikker med at sortere og sælge tøj.

I 2014 fik Røde Kors 53 mio. kr. til hjælpearbejdet fra salg af genbrug.
Smid Tøjet Danmark er et partnerskab mellem Røde Kors, Coop og TV 2.
Sidste år gav danskerne over 1400 tons tøj i løbet af forårets Smid Tøjet-kampagne.

Så meget er tøjet værd
For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på ca. 10 kg kan Røde Kors købe mad i mere end en måned til to børn – eller give dem to varme tæpper.
For værdien af to sække tøj kan Røde Kors købe mad til en familie i næsten en måned.
For værdien af 5 stykker godt genbrugstøj, som sælges i en af Røde Kors’ butikker, kan en familie fx få et køkkensæt.
For 8 stykker genbrugs tøj, som sælges i Røde Kors’ butikker, kan give midlertidigt husly til en familie.
For værdien af tre bæreposer med tøj kan Røde Kors sikre besøg og kontakt i 6 uger til en, der er ensom og isoleret her i Danmark.

Ryd klædeskabet og giv dit brugte tøj videre.

Du kan aflevere dit tøj i en Røde Kors butik eller i en af Røde Kors 1300 blå containere – find den nærmeste på www.smidtøjet.dk eller i din nærmeste Coop-butik som samler tøj ind til Røde Kors fra mandag den 11. april. til den 23. april.
På din arbejdsplads – saml ind med kollegerne. Tilmeld jer på www.smidtøjet.dk