Mandag aften var der indkaldt til infomøde i ADP Loungen i Fredericia Idrætscenter. Temaet var OL 2024, hvor Fredericia Eliteidræt præsenterede en satsning, der involverer otte atleter og den tredobbelte OL-guldvinder, Eskild Ebbesen.

I Fredericia er der aktuelt otte atleter, der er i specialforbundenes søgelys frem mod OL i Paris i 2024. Fredericia Eliteidræt etablerer derfor en sportslig satsning inden for rammerne af den lokale talentudvikling i Team Danmark eliteidrætskommunen. Det sportslige setup rækker ud over talentarbejdet i hverdagen, og er noget Team Danmark har godkendt.

I første omgang er Ida Krum (banecykling), Clara Westergaard (banecykling), Anna Skade (skydning), Nicklas Kildehøj (skydning), Henrik Klemmesen (triathlon), Alberte Kjær Pedersen (triathlon), Malte Lindeblad (svømning) og Magnus Dyhre (BMX) atleterne, der satses på, men der kan løbende blive skiftet ud, hvis nogen nye dukker op eller der sker omstændigheder omkring de nævnte atleter.

Susanne Mørck forventer, at Eskild Ebbesen kommer til at bidrage positivt til OL-satsningen. (Foto: AVISEN)

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Susanne Mørck (S), der også er i Fredericia Eliteidræts bestyrelse, bød velkommen til infoaftenen og sagde:

»Det er en spændende kurs, som vi har sat mod OL, og en det er en drøm, som skal forløses. Jeg er glad for, at projektet i Fredericia kan blive til noget og i Kultur- og Idrætsudvalget er det noget vi bakker op om. Jeg er ikke i tvivl om, at Eskild kommer til at bidrage positivt til projektet,« sagde Susanne Mørck.

Christian Jørgensen insinuerede, at hvis man vinder OL-guld, at man får et vejnavn opkaldt efter sig i Fredericia. (Foto: AVISEN)

Næstformand Christian Jørgensen (V) tog efterfølgende ordet og sagde:

»Oftest er det at have topatleter noget, der ligger langt væk fra lokalsamfundet, men med det her projekt får vi det i nær kontakt, og det kan blive betydningsfuldt for Fredericia, der er med til at bakke op omkring vores unge OL-aspiranter. Jeg er jo lidt miljøskadet, og har noteret mig, at til OL 2012 i London havde vi nul udøvere med, i Rio i 2016 havde vi tre med og til OL i Tokyo kæmper vi for at få to (Anna Skade og Andreas Schilling, red.) med. Med jeres ihærdige indsats har vi 7-8 stykker med til Paris i 2024, sagde Christian Jørgensen, der med et smil sluttede af med at sige, at den fredericianske sejlsportsmand, Jesper Bank, der vandt to gange OL-guld, fik opkaldt en vej efter sig.

Det var en stor aften for Idrætschef Keld Vestergaard. (Foto: AVISEN)

Idrætschef i Fredericia Kommune, Keld Vestergaard, er med til at orkestere hele delen med Fredericia Eliteidræt, og han satte først ord på, hvad det er man gør fra Fredericia Eliteidræts side.

»Formålet med Eliteidræt er, at vi skal hjælpe atleterne fra talent til elite, og det skal understøtte klubbernes arbejde i hverdagen. Som ung får man afprøvet hvad det vil sige, at være et talent. Man kan gå der fra 7. – 9. klasse, og på ungdomsuddannelser, som flere af jer her også gør. Man skal have udholdenhed, passion og tro på sig selv, og det er noget af det Eskild Ebbesen kan gå ind at hjælpe med. Han har vist, at han har hvad der skal til, da han kvalificerede sig til OL fem gange, og fik fem medaljer,« sagde Keld Vestergaard og blev suppleret af Eskild Ebbesen, der i 2021 kommer til at afholde to workshops for atleterne og trænerne, og derudover står til rådighed, når OL 2024 kommer tættere på:

»Keld besøgte mig, og spurgte hvad jeg kunne hjælpe med. Jeg har selv været med i gamet i mange år med fem forskellige hold, og jeg kender derfor mange versioner af, hvordan man kan lykkes på højeste plan,« fortalte Eskild Ebbesen.

Eskild Ebbesen mødte de fredericianske atleter for første gang mandag aften. (Foto: AVISEN)

Sidste person til at tale til forsamlingen på infomødet var Adam Blicher, der er sportspsykolog, og derudover i forvejen er tilknyttet morgentræningen til Fredericia Eliteidræt.

»Jeg har fået lov at være med her i nogle år, og jeg kan bare kigge på Boris (Boris Bjulver der er cheftræner for talentcentret i Fredericia), som er med til arbejdet i hverdagen, hvor guldet vindes,« sagde Adam Blicher. 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer