I 2019 gik Jan Streezer bort, og i den forbindelse har Jans bror, Stig, doneret en stor fossilsamling, som Jan havde til Fredericia Kommune, der nu har lavet en udstilling på naturskolen på Trelde Næs, og der vil også blive lavet en på Jans barndomsskole, Kirstinebjergskolen afdeling Indre Ringvej.

Genenm hele livet samlede Jan på forssiler. Fælles for alle fossilerne er, at de er fundet på strækningen fra Østerstrand og ud til Trelde-Næs. Efter Jans død kontaktede Stig Streezer Fredericia Kommune, som han valgte at donere de over 200 kg fossiler til.

»Jeg lovede broderen at lave en udstilling og i forbindelse med modtagelsen af fossiler inde ud af hvad man skulle gøre med dem. Jeg har en anden lokal god ven, der er fossilnørd, der var på uddannelse i Hjørring som kulturformidler, og han skulle i 20 ugers praktik i den forbindelse, som ham har vi haft til at gå her i de sidste 20 uger, og arbejdet med de fossiler, som vi har arvet,« siger naturvejleder i Fredericia Kommune, Bjarne Christensen.

Mikael Tullesen ude foran naturskolen på Trelde-Næs. (Foto: AVISEN)

Den omtalte person, der er under uddannelse til kuturformidler er Mikael Tullesen, der er praktikant ved Naturpark Lillebælt i disse 20 uger. Ham har vi også talt med.

»Det har været interessant at arbejde med, da fossiler er min passion, og det at lave en udstilling med det er nærmest en drøm. Det har været lidt udfordrende med corona, da den har skulle ramme noget repræsentivt for Kommunen og familien. Jeg har selv tænkt, om den ville være Jan værdig, men det virker til på Stig, at han synes det er fedt, så det er dejligt,« forklarer Mikael. 

Fossilerne er udstillet pænt og opdelt af Mikael Tullesen. Her ses strandstene. (Foto: AVISEN)

På Stig var det tydeligt, at mærke, at resultatet af udstillingen på Trelde-Næs er noget, der rammer Jans ånd.

»Jeg er stolt over det her. Dels over, at min bror har fundet så meget, men også måden det er blevet udstillet på her. Ser man på hajtænderne er det jo nogle helt specielle fossiler, som min bror har fundet,« forklarer Stig.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer