Det kan være dyrt for byggevirksomheder at iklæde sig lånte fjer. Politianmeldelse og bøde på 50.000 kr. som i seneste tilfælde kan være prisen for ulovlig brug af Byg Garantis logo

Mange boligejere foretrækker håndværkere med Byg Garanti. Det får et stigende antal byggevirksomheder til at markedsføre sig med Byg Garanti-logoet, selvom de ikke er omfattet af ordningen. Det er i strid med markedsføringsloven, da man ikke må reklamere med urigtige og vildledende oplysninger.

Dansk Byggeri anmelder derfor løbende virksomheder, som ikke er medlem af organisationen, for i strid med markedsføringsloven at reklamere ulovligt med Byg Garanti.

– Vi oplever, at flere og flere virksomheder, der ikke er medlem af Dansk Byggeri, føler sig fristede til at markedsføre sig med Byg Garanti-logoet. Når vi får kendskab til den slags, anmelder vi virksomhederne til politiet. Det resulterer ofte i, at virksomhederne får en anseelig bøde, siger direktør i Dansk Byggeri Peter Stenholm.

Byg Garanti har i 2015 anmeldt 41 virksomheder til politiet, hvor flere af disse har fået bøder. I december 2015 fik en virksomhed en bøde på 50.000 kr. for at reklamere med Byg Garanti-logoet uden at have ret til det.

– Det er ærgerligt, at en række brodne kar i branchen snyder kunderne og skader byggeriets image og får kunder til at indgå aftaler på falsk grundlag. Selvom vi har skærpet opmærksomheden mod disse virksomheder, kan vi ikke fange alle, der fx i annoncer eller på deres hjemmeside bruger Byg Garanti-logoet uden at have ret til det. Derfor er det en god idé at tjekke byggevirksomheden, inden man indgår en aftale, siger Peter Stenholm.

Det er nemt at undersøge, om en virksomhed er omfattet af Byg Garanti. På www.byggaranti.dk kan man søge i en database, der dækker knap 6.000 håndværkere fra hele landet. Man kan også ringe til Byg Garanti på telefon 72 16 00 00 og her få oplyst, om den virksomhed, man påtænker at indgå en aftale med, er omfattet af ordningen.

Er håndværkeren derimod dækket af Byg Garanti, får man som forbruger udbedret fejl og mangler, hvis betingelserne i Byg Garantis vedtægter er opfyldt. Og er det tilfældet, dækker Byg Garanti synlige mangler i op til tre år og skjulte mangler i op til 10 år efter, at byggeriet er færdigt.

Læs mere på www.byggaranti.dk