Af folketingsmedlem for SF, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding

Op til Folketingets åbning havde børns vilkår opstillet en række tomme stole med udsagn fra børn, fx ”jeg har altid følt mig udenfor”. Det berørte mig dybt, for det opleves ofte af børn med handicap.

Derfor er det dejligt, når social- og indenrigsminister, Astrid Krag, signalerer, at dagtilbud og skoler skal være forpligtiget til at tage bedre hensyn til børn med handicap. For det er ikke i orden, når en pige i kørestol ikke kan deltage i et fysikforsøg sammen med sine klassekammerater, fordi lokalet er ikke forældet og ikke er indrettet handicapegnet.

Og det er et skridt i den rigtige retning, når ministeren åbner op for, at forældrene kan få ret til at klage til Ligebehandlingsnævnet, hvis daginstitutionen eller skolen ikke tager hensyn til børnenes særlige behov.

I SF synes vi bare ikke, det er nok. Vi synes, at alle børn, der har et støttebehov, skal have klagemuligheder, hvis de ikke får den hjælp, de har brug får. I dag kan de kun klage, hvis barnet har et støttebehov på over 9 timer, og det giver ingen mening.  

Vi må ikke ignorere børnenes egne opråb eller deres behov. Vi må ikke svigte dem og tabe dem på gulvet allerede som børn i folkeskolen, før deres liv for alvor er begyndt. Danmark skal være et land, der evner at rumme børn med handicap og psykiske lidelser, for med den nødvendige hjælp og støtte, kan de også få et liv med kvalitet.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer