Kultur- og Idrætsudvalget debatterede ved torsdagens udvalgsmøde hvorvidt der skal ydes tilskud til endnu engang at spille pigefodbold på Monjasa Park.

Fredericia KF søgte Kultur & Idrætsudvalget om 16.000 kr. til gennemførelse af fire fodboldarrangementer på Monjasa Park.

Det er klubbens ønske at profilere pigefodbolden i kommunen – herunder det samarbejde om talentudvikling i pigefodbold, der er startet op i 2017 i et samarbejde mellem lokale klubber.

Samarbejdet er funderet i en fodboldoverbygning, der hedder Fredericia KF og favner spillere fra EGIF, KFUM’s Boldklub og BPI Fodbold.

Fredericia KF påtænker i alt fire fodboldevents på Monjasa Park, hvor de lokale fælles hold i Fredericia KF-regi spiller kampe i forlængelse af hinanden på stadion. Der er tale om ungdomshold i alderen U13-U18.

I sidste sæson bevilgede Kultur- og Idrætsudvalget 12.000 kr. til et lignende tiltag med tre fodboldevents. Fredericia KF beretter, at initiativet blev godt modtaget og de tre events blev overværet af ca. 1400 tilskuere.

Lars Ejby Pedersen: Vi følger pigefodbolden tæt

“Vi følger meget spændt pigefodbolden i Fredericia. Vi synes det er et virkelig interessant projekt. De søgte sidste år og fik lov – og det blev en stor succes. Dels var spillerne glade for at spille på det store stadion, men der var også stor opbakning fra tilskuerne” fortæller formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen (A) og fortsætter:

“Det har stor bevågenhed hos os i udvalget. Vi er stolte af det arbejde de ligger, for det er med til at brande Fredericia på en rigtig god måde”.

Vækker glæde i Fredericia KF

Støtten vækker også glæde i Fredericia KF, hvor medlem af styregruppen Jess Petersen ser frem til de muligheder støtten giver:

“Det er helt perfekt, at de bakker os omkring os. Nu kan vi holde flere arrangementer derude. Vi har allerede planlagt til 6. oktober” fortæller Jess Petersen og fortsætter:

“Det er et stort klap på skulderen. De har før bakket op, og vi er meget glade for støtten. Det er events som både vores egne og modstanderne sætter stor pris på. Modstanderne prøver at udbrede det hos dem selv, så vi kan udbrede kvindefodbolden”

“Det er en kæmpe oplevelse. Der er indløb, speaker, musik. Så er banen også god. Det er ikke noget pigerne normalt får lov til, så det er en kæmpe oplevelse. Første gang er de lidt nervøse, men det er en oplevelse” slutter Jess Petersen.

https://andresens-vvs.dk/ Annonce