Nu kan Lidls kunder få mulighed for at støtte hospitalsklovnene på Kolding Sygehus, når de afleverer deres flaskepant i Lidl på Vejlevej 38 i Fredericia. Butikken har nemlig fået installeret en donationsknap på flaskeautomaten, så kunderne kan vælge at donere deres flaskepant til Danske Hospitalsklovne.

”Jeg er rigtig glad for at vi på den her måde kan være med til at støtte Danske Hospitalsklovne,” siger butikschef Kristian Boye og fortsætter: ”Jeg kan også rigtig godt lide tanken om, at de penge vi får samlet ind her i butikken rent faktisk går til hospitalsklovnen på Kolding Sygehus. Vi er en lokal forretning, og derfor giver det rigtig god mening for mig, at midlerne også bliver brugt lokalt,” siger Kristian Boye.

Donationsknappen er installeret i forbindelse med, at Lidl har indgået partnerskabsaftale med Danske Hospitalsklovne og samtidig er blevet hovedsponsor for velgørenhedsorganisationen. Lidl støtter op om organisationen både med en fast årlig donation, men også i form af forskellige aktiviteter og tiltag til fordel for Danske Hospitalsklovne. Donationsknapperne er blot ét af disse mange tiltag i den treårige partnerskabsaftale.

Historisk stor aftale

Partnerskabsaftalen med Lidl er den største i Danske Hospitalsklovnes historie, og direktør i Danske Hospitalsklovne Kenneth Øhrberg ser aftalen som et gennembrud for hospitalsklovnene.

”Hvis kunderne tager godt imod pantknappen, vil donationer herfra sammen med Lidls hovedsponsorat betyde, at vi kan øge antallet af besøg på landets børneafdelinger betydeligt. Dermed vil flere tusind børn årligt kunne se frem til en klovnehånd at holde i. Og så løfter det forhåbentlig også kendskabet til hospitalsklovnene”, siger Kenneth Øhrberg.