Forside FC Fredericia Største chance for oprykning i ni år forspildt

Største chance for oprykning i ni år forspildt

DEL
Foto: Patrick Møller

FC Fredericia havde alletiders mulighed for at rykke op. Den største siden 2009/10-sæsonen, men den blev endegyldigt forpurret en varm maj-dag i Roskilde. Og FC Fredericia har kun sig selv at takke, chancerne til at have sikret sig top-3.

D. 13. juni 2010. Den dato er en man helst ikke skal nævne for folk i og omkring FC Fredericia. Det var dagen, hvor Kolding vandt 1-0 over FC Fredericia, som ellers lå til oprykning og mødte nabobyen, der lå og kæmpede om overlevelse i den anden ende af tabellen. Det lignede på forhånd en sejr til FC Fredericia, men det skete ikke.

Siden dengang har FC Fredericia ikke rigtig været helt med i toppen. Der er kommet fine midterplaceringer, men der har ikke været sæsoner, hvor FC Fredericia har spillet med om top-3 ind til næstsidste spillerunde som i denne sæson. Derfor skulle i år virkelig have været det år, hvor oprykningen skulle i hus.

Til næste sæson er der ikke top-3 at spille efter på samme måde, hvor man har playoff-kampe om oprykning som mulig gulerod. Strukturen i Superligaen skal laves om, og det gør, at der kun er en oprykker fra NordicBet Ligaen, og der samtidig er tre nedrykkere fra Superligaen.

Derfor ærgrer man sig formentlig ekstra i FC Fredericia, da der vil være skærpet konkurrence om den enlige oprykningsplads til næste sæson.

Flere gange i den her sæson har FC Fredericia spillet fine kampe, men udbyttet er ikke kommet grundet manglende skarphed i feltet, og man kan derfor kun kigge indad, når det er sket en del gange, at bolden “bare” har manglet at blive prikket ind. Var den blevet det, så havde der endda været muligheder for at have spillet med om den direkte oprykning.

Tilbage står FC Fredericia nu med en sæson, hvor det blev lige ved og næsten. Nu skal Jonas Dal og administrationen i gang med forberedelserne til næste sæson, og her må der stå en angriber højt på ønskelisten. Brent McGrath spøger i kulissen – om han er løsningen skal være usagt, men hvis han finder det niveau, som han havde i sin første tid i FC Fredericia, er det sådan en kaliber FC Fredericia skal stile efter.

Inden sæsonen slutter er der kun en kamp på programmet mod Hvidovre, og selvom der egentlig ikke er det store på spil, så er der en signalværdi i, at man går ind og vinder den sidste kamp i sæsonen og trods alt går på sommerferie med en sejr.

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?
DEL