Med justeringen af trepartsaftalen kan Corona-ramte virksomheder nu få større tilskud til medarbejdere, der ikke fyres, men hjemsendes. Det er gode nyheder for de mange, der har valgt ordningen, siger vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt. Han tvivler dog på, at det ændrer billedet for særligt mange virksomheder og efterlyser også muligheden for fleksibilitet i forhold til hjemsendelser.

SMVdanmark kvitterer for, at regeringen og arbejdsmarkedets parter har revideret trepartsaftalen og opjusteret loftet for lønkompensation til medarbejdere, der pga. Coronakrisen sendes hjem i stedet for at blive fyret.

”Det er klart, at det her er rigtig godt nyt for en del af vores medlemmer, der har valgt at gøre brug af ordningen. Det er et skridt mere i den rigtige retning. En frisør med fem fastansatte hjemsendt havde indtil nu stadig 50.000 kr. i månedlige udgifter på medarbejderne. Nu kan hun få de 20.000 kr. af dem dækket. Det betyder meget, og det takker vi for,” siger Jakob Brandt.

”Men selv efter, at loftet for lønkompensation pr. hjemsendte medarbejder nu er hævet til 30.000 kr., vil rigtig mange virksomheder stadig sidde tilbage med meget store personaleomkostninger. Derfor vil fyringer fortsætte i stort tal. Vi havde gerne set, at man var gået med Venstres forslag på 45.000 kr. Det havde i langt højere grad reddet de medarbejdere, man har talt om i den her forbindelse,” siger Jakob Brandt.

Havde også ønsket en mere fleksibel ordning

Han mener også, at man burde have aftalt en mere fleksibel ordning, hvor virksomhederne kan tilpasse løbende og sende folk hjem i takt med, at omsætningen falder, og hvor den lønkompenserede medarbejder i et vist omfang vil kunne arbejde.

”Virksomhederne kunne have været imødekommet med mere fleksibilitet, fx ved at virksomheder, der forudser at måtte fyre 30 pct. over de næste tre måneder, kan sende folk hjem på lønkompensation i takt med omsætningsfaldet og ikke absolut skal hjemsende alle involverede fra dag 1.”

”Derudover er det – med tanke på genstarten af virksomhederne – også vigtigt at holde virksomheden kørende i et vist omfang. Der ville det også have væretrigtig godt, hvis virksomheden, for den lønandel de stadig betaler, kunne få lov at lade medarbejderen arbejde,” siger Jakob Brandt.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer