At Fredericia er nummer 61 ud af 98 i den nyeste undersøgelse om erhvervsklimaet lavet af Dansk Byggeri er bare ikke godt nok. En målsætning må være at være blandt de 10 bedste på landsplan. Det må være ambitionen, at Fredericia bliver blandt de 10 bedst placerede, når det handler om erhvervsvenlighed og et sundt erhvervsklima. Det fortjener Fredericia. Potentialet er til at få øje på, og det er absolut realistisk.

Det må anerkendes, at det nuværende byråd har gjort en del for at styrke en positiv udvikling af erhvervsklimaet i Fredericia, men åbenbart ikke nok til, at få en langt bedre placering. Det kan samtidig undre, at de fremtidige ambitioner ikke er mere markante. Derfor skal de større ambitioner og visioner frem, med det mål at styrke erhvervsklimaet i Fredericia. Først og fremmest fordi jeg tror på, at det i sidste ende gavner alle, og ikke mindst skaber de arbejdspladser, der er så hårdt brug for. Der skal skabes langt bedre vilkår og rammer for erhvervslivet i Fredericia. Det gælder både de store og mindre virksomheder. Vi har desuden ikke råd til at lade være.

Service, dialog og fælles ansvar er det centrale. Og det skal være mærkbart for både nuværende og kommende virksomheder. Ambitionerne og visionerne for erhvervsvenlighed skal være store, og gerne lidt over overlæggeren. Ambitioner i forhold til både at tiltrække nye virksomheder og fastholde eksisterende og samtidig levere den service, der efterspørges. Visioner i forhold til hvordan vi tænker et godt erhvervsklima i Fredericia på lang sigt. Og det skal udvikles i tæt dialog med erhvervslivet. Vejen dertil skal ikke kompliceres af unødige procedurer og barrierer, vi skal bare i gang.

/Kirsten Hassing Nielsen, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti til KV21.

Debatindlægget er skrevet af skibenten, og udtrykker udelukkende dennes holdning.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Jeg kan forestille mig, at Fredericia skal være med fremme hvad angår:
Erhvervspolitik
Skoler
Uddannelser
Sociapolitik
Jeg har en del ideer mere detaljeret og vil gerne kommunikere om dem.