Bjerringbro/Silkeborg er blandt de absolut bedste håndboldhold i Danmark. Torsdag aften lagde de vejen forbi thansen ARENA i Fredericia, hvor der var pokalkamp mod de nyoprykkede herrer fra FHK. Kampen blev meget målrig og endte med en sejr til gæsterne på 38-30.

Øris, Markussen og Hansen. Alle tre har i januar været med til at vinde Verdensmesterskaberne. Udover dem er der navne som Nøddesbo og Knudsen, to legender på stregen. Det var et stjernespækket BSV-mandskab, der indtog thansen ARENA.

I den anden ende var Fredericia HK i stærkeste opstilling, næsten da. Nikolaj Mehl er endnu ikke sin skade kvit, så han måtte se til fra sidelinjen. I hallen var der mange mennesker, ja faktisk var der ikke et ledigt sæde at finde – og ståtribunerne var godt fyldte. Det tegner godt for den kommende sæson, hvor modstanderne, udover BSV, tæller GOG, Skjern og hvem ved – måske lokalrivalerne fra KIF?

Inden kampen kårede HK Ultras årets spiller – og med hele 73% af stemmerne er det nok den sikreste titel nogensinde. Muren i målet, manden der har lukket af en hel sæson: Jimmi Andersen blev kåret som årets spiller i FHK.

Der blev også sagt farvel til Frederik Krarup og Jimmi Elmgaard – og en helt særlig tak blev der sagt til den mangeårige FHK-spiller, Peter Nielsen, der blev udnævnt som æresmedlem af HK Ultras.

Mål, mål, mål

Med en sikker titel som årets spiller var der også noget at leve op til for Jimmi Andersen. En VM-guldvinder trådte ud på straffepletten, men til KÆMPE jubel i en propfyldt thansen ARENA greb Jimmi Andersen straffekastet fra Johan Hansen.

Stoklund var den første mand til at finde nettet i dag – på sikker vis udnyttede han et straffekast. I den anden ende gjorde en tilbagevendt Nikolaj Markussen ondt. Højden giver et overblik – og så kan han sende en hammer afsted.

Den tidligere FHK-keeper, Kasper Larsen, lignede ikke en der ville forære sin gamle klub en plads videre i pokalturneringen, med flere flotte redninger. Dog var Jakob Mikkelsen skarp nok i en afslutning til at reducere til stillingen 4-5 efter fem minutter.

Utallige landskampe og en livslang karriere gjorde ikke, at Michael V. Knudsen havde held med at passere FHK’s stjernekeeper, Jimmi Andersen. Den både tidligere og kommende FHK’er, Rasmus Jensen, havde dog mere held i sprøjten og kunne på kontra bringe BSV i front med 8-5.

BSV har i sæsonen haft ENORME problemer med deres forsvar og keepere – og FHK fik da også løsnet godt op for det. Scoringerne faldt utroligt let, udfordringen er bare at BSV også er rigtig gode til at spille sig til store chancer. Måltavlen viste efter 12 minutters spil 11-7 til gæsterne fra BSV.

Runeeee ANDERSEN!

Andersen skiftede med Tellerup, der kvitterede med en redning – og så endnu en. God start for Tellerup. I den anden ende tog Mikkelsen noget af det ansvar, som det forventes at man skal kunne når det i næste sæson hedder liga. Med flotte finter satte han BSV-forsvaret på den anden ende, så Kasper Larsen i målet var chanceløs.

Rune byttede med Rune – og indskiftede Andersen hamrede bolde i kassen som det passede ham. End ikke en overtalsperiode til BSV kunne afholde Andersen fra at hamre den ene kugle efter den anden i kassen. Skruebolde kan han skam også – Rune Andersen agerede enmandshær med tre kasser i træk. 15-12 til BSV efter 21 minutter.

Tre i træk, er det nok? Åbenbart ikke hvis man spørger Rune Andersen. Utrolig god kamp af den hårdtskydende venstre back.

Alle danske kvinders helt store darling, Jesper Nøddesbo, ville også være med. Et flot indspil på ydersiden gav ham muligheden for at vise teknik – og med en bold elegant skruet over Tellerup var der mål.

“Peter Nielsen, Peter Nielsen, ååååhhh ååhhhh, Peter Nielsen!”, brød hallen ud i sang da FHK-legenden Peter Nielsen satte bolden i kassen i hans sidste kamp i FHK-trøjen.

Kort inden hornet lød nåede Rasmus Meyer at smide bolden i kassen til pausestillingen 16-21.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Målfest i thansen ARENA

Det er ikke kun Jesper Nøddesbo der kan lave flotte scoringer fra stregen. FHK’s Jimmi Elmgaard er også særdeles skarp i kategorien gevind-bolde. Flot scoring af FHK-stregen.

1.850 tilskuere havde fundet vejen til thansen ARENA, både for at se på de helt store håndboldstjerner – men i den grad også for at heppe på de lokale helte. Selvom BSV lavede mål på stribe, blev der taktfast klappet og jublet når de rødklædte drenge havde bolden.

Der var tale om en sand målfest i thansen ARENA. Mål på mål på mål – altså når ikke lige Emil Tellerup valgte at pille pynten af de store stjerner. BSV’s helt store problem med manglende forsvar og ikke-eksisterende redninger blev ikke ændret i thansen ARENA. Måltavlen taler for sig selv, 28-22 til BSV efter 42 minutter.

Tellerup derimod gjorde sit for at holde FHK inde i kampen. Fire flotte redninger i træk – og kronet med en scoring fra Meyer gav enorm jubel i hallen.

Sækken blev snøret og BSV kunne kalde sig vindere

Nikolaj Øris lignede en mand der egenhændigt ville lukke den her håndboldkamp for alvor. Med den ene flotte afslutning efter den anden bragte han BSV yderligere i front.

I den anden ende var FHK’s målmaskine gået i stå, bolde ved siden af og over målet gjorde, at BSV endegyldigt kunne lukke kampen. FHK’erne så trætte ud.

Da det var klart for alle, at gæsterne ville trække sig sejrrigt ud af aftenens kamp faldt niveauet af håndboldspillet også markant i begge ender. Målene var lidt lettere – ja for FHK skulle de blot ramme det tomme BSV-mål.

Der blev også spilletid til de to unge talenter på FHK-holdet. Kasper Haudrum og Anders Sell løb på banen – og sidstnævnte fik sin egen sang fra klubbens U10 piger, hvor han til dagligt er træner. Han kronede det med at score få sekunder efter hans indtræden på banen.

En flot, og målrig kamp endte med en sejr til gæsterne fra BSV på 38-30.

http://www.lecture.dk/moms-dining/
Annonce