Onsdag aften i Fredericia

En tur gennem Fredericias gader onsdag aften afslørede et eventyrligt juleliv. Børnene – store som små skøjtede på Gasværksgrunden, der blev provianteret i byens markeder, imens julefodboldens lys skinnede fra Den Engelske Pub, Gothersgades julebelysning lagde et tæppe af stjerner over gaden på mælkevejsvis – og Urbania Streetfood samlede hundredvis af sjæle, inden koncerten, biografturen, vinsmagningen og andre oplevelser i Fredericia på en onsdag, hvor man næsten tabte kæben af byens aktivitet. 

Cafe Mair’s hyggede om sine spisegæster, Efes kastede med pizzaer, Mums så på stjernerne, hotellet sang sin sang, og det historiske Tøjhus havde tændt stearinlysene, gjort salen klar til magi og smilende bød alle velkommen til Nicklas Sahl.

Den 22-årig danske sanger har gjort en kometkarriere, og efter turneen med selveste Alex Vargas placeret sig på den musikalske stjernehimmel blandt de største talenter Danmark pt. kan bryste sig af. Nicklas Sahl er den unge mand, hvis sange er blevet spillet igen og igen på teenageværelserne landet over, imens forældregenerationer, der stadig hænger på P3, også har sunget med. Sangeren fra Hadsted, der for alvor brød igennem lydmuren, da han gik på scenen med Mads Langer til Grøn Koncert i 2016 med en coverversion af Langers 3AM har ramt Danmark med storm med sin første Danmarksturne.

Personligt må jeg også tilbage i tiden for at finde så ung en sanger, der kan levere en vokalpræstation med indlevelse på dette niveau. Det var netop Mads Langer, der stod på scenen i Fredericia, før Toppen af Poppen gjorde ham til musikalsk guru, at man sidst stod med følelsen af, at her var et stjerneskud, der bliver til noget stort i Danmark og også har en chance hos de store i udlandet. 

Nicklas Sahls klang minder tilmed ekstremt om Langer, professionalismen i guitaren, teksterne og performence det samme – og intensiteten koblet med det at få det til at se legende let ud udtrækkes nummer for nummer.

Lad det være sagt. Nicklas Sahl og musikere var i topform i Tøjhuset i går, og de leverede fra de gik på 20.30 til de sluttede 22.00 en fantastisk koncert, hvor lukkede øjne, dansende par, fadølsdrikkende mænd, grindende veninder, meget unge piger og de ældre faste fans af Tøjhuset fik en oplevelse ud over det sædvanelige. Nuvel er lyden i Tøjhuset altid i top, men Sahl sang, spillede og tryllede magien frem på en måde, hvor man kunne se ham stå i undergrunden med en guitar solo og lave den samme magi, fordi han er noget særligt.

Den unge musiker havde bestemt sig for at give alle musikalsk værdi at sætte ind på oplevelseskontoen. Nicklas Sahl har med sin EP, “Planet” sammen med sin musikalske makker Birk Storm skrevet noget af det bedste musik med en international klang, Danmark har set i mange år. I Tøjhuset står han imidlertidig foran godt 200 gæster, der nyder, hvad de ser, og ikke mindst mærker musikkens befriende vinde, Sahls tanker og univers strømme ud gennem højttalerne og ind i sjælene. 

To ekstra numre finder vej til sætlisten denne aften. Den første er titelsangen Kollision fra filmen med samme navn. Med en følelsestung vokal får han tårene frem, imens han fortæller. Der er helt stille i salen, og man mærker hans hjerte banke ud gennem de ord, der følger sangen, og efter stilheden festes der med Sahls største hit New Eyes. Et hit, der får alle til skråle med. Sahl takker for i dag og lover fotoshoot, autografer og god tid til sine fans. Flere står i kø og der skydes løs. 

Mads Langer gæster Fredericia i 2020, men det må Sahl også gerne gøre igen. Inspirationen fra Langer og Vargas, og et hav af andre musikere har skabt noget spændende. Væggene i Tøjhuset har fået noget nyt at skrive om, og Sahl var måske en TV2-præstation, som alle taler om, når næste generation lytter til P3. Fredericias mælkevej mødte det største nulevende musikalske stjerneskud en onsdag aften.

https://danbolig.dk/nabolag/fredericia/villa

Leave a Reply