Stine Hansen og Lisa Morgen var i mange år en del af det kulturelle og spirrende ungdomsmiljø omkring Ungdommenshus i Fredericia. Jeg møder Stine Hansen i Fæstningsbyen som snart er hendes hjem igen, inden de to veninder cykler syd på.

Det startede egenlig som en forlængelse af en vild cykeltur som Stine og Lisa var på Down Under. I 2012 cyklede de 1000 kilometer fra Sydney til Melbourne, det tog to uger i den australske højsommer.

“Vi blev enige om, at cykelturen i Australien kunne man blære sig med i 10 år, men vi skulle lave en ny derefter. Nu passede det og vi kunne begge to godt tænke os et projekt, og trække stikket. Egentlig ville vi bare køre en længere tur, men i et andet terræn end den australske bush”, siger Stine.

Lisa Morgen er i dag medindehaver af Thunderfist Cykler og gennem nogle cykelkontakter blev de to kvinder gjort opmærksom på, at flere lavede fundraising, samt at de kunne støtte et godt projekt med deres tur.

Lisas kontakt foreslog, at de besøgte Hellebroen, som er et værested og cafe for unge hjemløse.

“Det startede altså ikke med, at vi ville være Bono eller Bob Geldof”, griner Stine og fortsætter, “Vi skulle jo bare på den her cykeltur, men da vi så besøgte Hellebroen, var vi helt solgt og vidste det skulle være dem, vi ville støtte”.

“Man kan sige, at verden er i brand, der mangler ikke steder, hvor man kan gøre en indsats, men vi blev enige om at støtte Hellebroen. Kan vi skaffe 3000 eller 50000, det er lige meget, vi kan give et bidrag”, siger Stine.

Lisa og Stine har allerede hjulpet Hellebroen med at samle nogle gamle cykler og noget værktøj, så de kan udfylde deres ambitioner om at lave et værksted.

SE HVORDAN DU STØTTER HER

Der er allerede doneret næsten 4000 kroner, selvom de to tidligere fæstningspiger slet ikke er cyklet endnu. De har sat et mål på 20.000 kroner, men som Stine siger, “Ingen ved, hvad det kan blive til, men hver krone tæller for Hellebroen”.

Du kan følge turen og projektet på Facebook her

Lisa og Stine har samlet en del ting sammen som de udlover i lodtrækning, når de kommer hjem. Så trækker de lod blandt dem, der har støttet projektet. Stine fortæller, at der er kaffekort, gavekort, kunst og merchandise fra bands. Der har været stor opbakning og mens vi sidder og snakker, kommer der en besked fra Lisa: “Hey Stine, se lige den købmandskurv her, der er trøffelolie og alt muligt i”.

Selve turen

“Vi har jo gearet op med cykler og tilbehør, på den måde er det fordelagtig at have Lisa, hun kan skaffe og fikse alt. Vi skal have alt med, da vi forstiller os at skulle campere med telt og stormkøkken. Vi har sat seks uger af, det burde være mere end nok, så kan vi tage hviledage, møde nogen og måske besøge nogen venner”, siger Stine.

Der er mange ukendte faktorer, når man skal køre så langt, der kan ske meget. De cykler uden en fast planlægning, da det meget afhænger af forholdene med vejr og vind. De har en moderne app til vejplanlægning, så de skulle gerne finde helt til Bilbao, 2500 kilometer gennem seks lande.

Lisa Morgen er i dag 34 år og flyttede fra Fredericia i 2004, Stine Hansen er 37 år og vender tilbage til Fredericia, som hun forlod i 2006 efter turen.

De cykler fra København den 17 august, Fredericia AVISEN ønsker dem en god tur.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00