Fredericia Håndboldklub møder onsdag aften Bjerringbro-Silkeborg på udebane, og efter tre nederlag i træk får fredericianerne muligheden for at komme på rette spor.

Selvom FHK går ind til kampen med en knap så god formkurve, har spillet dog ikke været helt skidt. Senest var FHK uheldige med ikke at få point på udebane mod Skjern, der vurderet ud fra deres sportslige indsats i den seneste periode, på nuværende tidspunkt af sæsonen, er bedre end midtjyderne.

Derfor kan FHK gå ind til opgøret mod BSH med oprejst pande, selvom aflysningen af fredagens kamp mod Skive ikke var efter planen. Det skulle have været enden på fredericianernes seneste periode uden sejre, og med Skives placering som nummer sidst i tabellen, lå der en FHK-sejr i luften, men det satte corona en stopper for.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Corona har BSH også været ramt af. Således var deres træner Patrick Westerholm ikke med på bænken til deres opgør i lørdags, og om han rejser sig fra sygesengen til opgøret mod FHK, står hen i et uvisse. Det er også uvidst, om profilen på højre back, Jacob Lassen, er blevet klar igen grundet rygproblemer, som holdt ham ude mod Mors-Thy. Eftersigende var det netop den forestående kamp mod FHK, der gjorde, at BSH havde besluttet Lassen sad ude mod Mors-Thy, som de endte med at tabe til.

Med nederlaget til Mors-Thy er det også lidt et såret dyr, som FHK møder. BSH har ikke ramt det forventede niveau i denne sæson, hvor det er blevet til flere uventede nederlag, der gør, at de indtager en sjetteplads i tabellen og er to point efter FHK på femtepladsen. Dog har fredericianerne spillet en kamp mere end BSH.

I det første opgør i sæsonen mellem de to hold mærkede FHK også på egen krop, hvordan BSH’s spil ikke flød. Afgangen af Sebastian Skube har gjort ondt på midtjyderne. Afløseren Ludvig Hallback har ikke ramt sit topniveau endnu, og meget i bagkæden hænger derfor på de to venstrehænder, Nikolaj Øris og Jacob Lassen. Det store problem for BSH er, at de mangler iscenesætteren og det er ingen af de to venstrehænder, der til gengæld har individuel kvalitet, som på dagen kan sikre dem sejren.

http://adp-as.dk

Målmandsmæssigt er de til gengæld godt stillet. Både Mikkel Løvkvist og Johan Sjöstrand har gang i en god sæson i målet med redningsprocenter på henholdsvis 30,9 procent og 31,1 procent, og foran sig har de dygtige forsvarsspillere i form af eksempelvis René Toft Hansen og Alexander Lynggaard, men det kniber mere angrebsmæssigt. Kan FHK derfor få brudt den midtjyske defensiv op, ligger der derfor muligheder i opgøret for FHK, hvor BSH ellers på papiret er favoritter.