Har du lyst til at cykle på arbejde, men er der lidt for langt, så du foretrækker at tage bilen? Så er en elcykel måske noget for dig. Grønt Sekretariat i Fredericia Kommune sætter spot på grøn transport med projekt ’Test en elcykel’.

”Vi skal blive bedre til at finde sundere, grønnere og mere effektive måder at transportere os på. Det kan for eksempel være en elcykel, som man nu får mulighed for at prøve af i tre måneder”, siger Christian Bro, Formand for Miljø- og Teknikudvalget og fortsætter: ”Der er mange gode argumenter for at vælge cyklen, og har den oven i købet en hjælpemotor, der kører på el, kan den måske ligefrem erstatte bil nr. to.”

Lån en elcykel
Projektet går ud på at låne 10 elcykler ud i tre måneder til i alt 40 personer hvert år, som bor i Fredericia Kommune og har lyst til at prøve en cykel med hjælpemotor.

Hvem kan låne en elcykel?

Du kan være med i ’Test en elcykel’, hvis du:
– har mindst fem kilometer til arbejde eller mindst ti km transport til andre daglige gøremål

– er bilist – det vil sige, at du oftest bruger bil

– har en forsikring, der dækker i tilfælde af tyveri

– er frisk på at vedligeholde cyklen i testperioden. Det er gratis at låne cyklen, men du skal selv betale et serviceeftersyn efter tre måneder (udgift højst 300 kr.)

– vil besvare et spørgeskema efter lån af elcyklen og igen tre måneder senere

Er du interesseret?
Er det lige noget for dig, så send en mail til Grønt Sekretariat i Fredericia Kommune på groent.sekretariat@fredericia.dk senest den 16. maj. Skriv i mailen, hvor langt og hvor tit, du skal køre.

Testcyklisterne bliver valgt ud fra først til mølle-princippet blandt dem, der opfylder betingelserne. De heldige testcyklister modtager cyklen ved et arrangement den 28. maj 2016 i Det Grønne Rum, Danmarksgade nr. 13 i Fredericia. Program følger.

Fakta om elcyklerne

En kørt kilometer i bil udleder i gennemsnit 132 gram CO2/km. En kilometer på en elcykel udleder ca. 12 gram CO2/km.
Elcyklerne er af mærket e-fly. Rækkevidden på en opladning er cirka 110 km. Der er både herre- og damecykler.