Af Karina Lorentzen Dehnhardt, gruppeformand for SF, Sindalvej 4, 6000 Kolding

Stigende varmepriser skaber utryghed. Det er langt fra alle, der kan holde til så stort et udsving i økonomien. Det er ikke en løsning, at folk skal slukke for varmen midt om vinteren eller gå fra hus og hjem. Derfor skal der gives en økonomisk håndsrækning til de trængte danskere, der er hårdest ramt af de stigninger i varmeregningen, vi ser i Danmark i disse dage.

Det er særligt gaspriserne, som er steget meget, og derfor er det også borgere, som har gasfyr eller bor i områder, hvor fjernvarmen bruger meget gas, som rammes særligt hårdt på varmeregningen. På vores egn har Christiansfeld Fjernvarmeselskab i Kolding haft en 91 pct. stigning i prisen på MWh fra 2021 til 2022. For Bramming Fjernvarme i Esbjerg er det en stigning på 55 pct., og i Varde har Oksbøl Varmeværk en stigning på 46 pct. i varmeprisen.

Derfor mener vi i SF, at vi skal finde en løsning ved at give de hårdest ramte et varmetilskud. Det gælder danskere i områder med gasfyr eller fjernvarme baseret på gas og danskere med lave indkomster, som enten får pension eller andre sociale ydelser eller har et arbejde, hvor lønnen er lav. På den måde kan vi hjælpe dem, der lige nu i særlig grad kæmper med at få enderne til at mødes.