I den seneste tid har der været stigende smittetal i Fredericia, særligt på byens folkeskoler. Det fortæller koncernchef for børn og unge i Fredericia Kommune, Magnus te Pas.

Når forældre til børn på skoler i det seneste stykke tid har åbnet Aula, har det sandsynligvis været med en besked om coronasmitte i en klasse eller på en årgang, hvor deres barn går.

Det har blandt andet været tilfældet på Erritsø Fællesskole, afdeling Højmosen, hvor der i weekenden blev konstateret ét coronatilfælde hos en elev, og efter yderligere tests er smittetallet på skolen oppe på syv. Magnus te Pas oplyser, at der også er smittetilfælde på følgende skoler:

  • Erritsø Fællesskole, afdeling Krosager
  • Fjordbakkeskolen, afdeling Taulov
  • Kiristinebjergskolen, afdeling Indre Ringvej

Fredericia Kommune registrerer ikke smittetilfældene på samme måde som tidligere, og kan derfor ikke oplyse, hvor mange, der er på den enkelte skole, men te Pas kan fortælle om baggrunden for smitten.

– Vi kan spore noget af det til fritidsaktivteter, men det er meget tilfældigt. Der har på det seneste været en del smitte i Vejle, og hvis folk har set nogen fra Vejle, kan det være sket på den måde, siger han.

Den 1. septemer nedlagde Fredericia Kommune deres testberedskab, der testede på institutioner i kommunen, som følge af de nationale retningslinjer.

– Undervisningsministeriet sagde, at vi skulle udfase test. Vi havde teststeder i nærheden af alle skoler, og det lukkede vi ned for. Det passede med, at en del af vores podere fik andet arbejde, og andre skulle studere. Efter noget tid kom der en ny strategi med, at vi skulle have akutpodere, der kan tage ud på skolerne. Det er et lille hold, som man kan tilkalde, hvis der opstår smitte, og der er reglerne ændret, så de må teste elever fra ni år og opefter. Er der eksempelvis en smittet i Taulov, så kan man tage teamet derud, og er der smittetilfælde, henvises de til PCR-test efterfølgende, siger Magnus te Pas.

Ifølge Statens Serums Institut har der været været 51 coronatilfælde i Fredericia Kommune i de seneste syv dage. Det giver en incidiens på 99,3